Emilio Ramos (PP) representarà a Molins de Rei a l’Àrea Metropolitana

L’únic regidor del PP a Molins de Rei, Emilio Ramos, serà un dels dos representants molinencs a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Segons Ramos és un “acord puntual” a canvi d’algunes actuacions. L’alcalde ho justifica al fet de tenir “un govern en minoria”.

Ramos representarà a Molins de Rei a l'AMB // Arxiu -- Jose Polo

Ramos representarà a Molins de Rei a l’AMB // Arxiu — Jose Polo

L’únic regidor del PP a Molins de Rei, Emilio Ramos, que només va aconseguir 718 vots (7% del total) a les passades eleccions municipals, serà un dels dos representants de la vila a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’alcalde, Joan Ramon Casals, ha decidit delegar en el popular aquesta responsabilitat. L’anterior batlle, Xavi Paz, va assumir durant els dos primers anys de la legislatura aquesta funció que s’atribueix a tots els alcaldes dels municipis i que Joan Ramon Casals no assumirà. D’aquesta manera cap dels partits del govern municipal, format per CiU i PSC, estarà present en aquest ens supramunicipal ja que l’altre representant molinenc a l’AMB des de 2011 és Sergi Conde (Iniciativa per Molins de Rei).

Ramos ha dit, en declaracions a Ràdio Molins de Rei, que en política “tot es negocia” i que es tracta d’“un acord puntual”. El popular també ha indicat que a canvi ha demanat accions com “la neteja dels barris, arreglar carrers que estan en mal estat o fer la poda d’arbres”, grans reivindicacions, juntament amb la seguretat ciutadana, del PP a Molins de Rei que ja va demanar per donar suport al pressupost municipal del 2012. En referència al seu company a l’AMB, l’ecosocialista Conde, Ramos ha afegit que “més enllà de ideologies hem de defensar els interessos de Molins de Rei tot plegats”.

Així doncs, l’home que va acusar a Rubalcaba d’estar al darrera de l’11 M per després disculpar-se per les formes però mantenint la seva tesi, que va afirmar en un ple municipal que quan no sé que votar el millor que puc fer és baixar al carrer i fumar-me un cigarro” o que va assegurar en una entrevista a Viu Molins de Rei que “els ajuts socials han de ser primer pels de casa” representarà a tots els molinencs a l’AMB.

El govern recorda que està “en minoria”

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CiU), justifica la decisió recordant que des de l’inici del mandat tenen un govern en minoria i assegura que “moltes de les altres forces polítiques ens han demanat participar en els ens supramunicipals en els quals l’Ajuntament té representació”. Casals assegura que la decisió de delegar en altres partits parteix de les demandes dels grups de la oposició i afirma que “el govern ha de compartir aquestes línies de representació” en els ens supramunicipals. Tot i que el PP ha estat clau per l’aprovació dels dos primers pressupostos de la sociovergència, Casals assegura que més enllà del càrrec a l’Àrea Metropolitana de Barcelona “no hi ha cap acord concret”. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), ho justifica recordant que “les últimes eleccions municipals van donar com a resultat un Ajuntament difícil de governar”.

Recomanacions personalitzades