El Govern recol·loca l’exalcalde Casals al departament de Justícia

L’exalcalde és el nou director general de Dret i d’Entitats Jurídiques del departament que encapçala la consellera Lourdes Ciuró, de Junts. És la segona recol·locació de Casals en un càrrec de confiança dins la Generalitat en pocs mesos.

Casals en una imatge d’arxiu // Jose Polo

L’exalcalde Joan Ramon Casals és des de dimarts passat el nou director general de Dret i d’Entitats Jurídiques del departament de Justícia, una conselleria que amb el pacte de Govern va passar a mans del seu partit -Junts- i que ara encapçala Lourdes Ciuró.

Casals, que va estudiar Dret financer i tributari a la Universitat Abat Oliva i a Esade, ocupa així un càrrec de confiança a la Generalitat relacionat amb el seu àmbit d’especialització, fet que en altres ocasions no havia estat així.

Aquesta és la segona recol·locació que l’exalcalde viu dins la Generalitat en pocs mesos. A l’octubre de l’any passat, arran de la inhabilitació de Quim Torra per part del Tribunal Suprem, Casals es va veure obligat a deixar de ser director de l’oficina del president i va passar a ocupar el càrrec de director general d’Afers Interdepartamentals de la conselleria de Presidència, llavors sota l’òrbita postconvergent i amb Meritxell Budó al capdavant.

Casals, habituat als càrrecs de confiança

L’exalcalde és un home acostumat als càrrecs de confiança.  Abans de deixar l’alcaldia el febrer del 2019 per passar a ser director de l’oficina del president Torra, Casals ja va compaginar el càrrec de batlle durant un temps amb tasques d’assessor d’Elsa Artadi, la consellera de Presidència del primer govern Torra.

A més, en el passat, també havia arribat a compaginar l’alcaldia amb fer de diputat al Parlament de Catalunyaser assessor de la seva formació política a la Diputació de Barcelona i fer de secretari de Política Territorial de Convergència.

Recomanacions personalitzades