El Govern recol·loca Casals en un nou càrrec després de la inhabilitació de Torra

L’exalcalde Joan Ramon Casals, que fins ara era el director de l’oficina del President de la Generalitat, ha estat nomenat director general d’Afers Interdepartamentals de la Conselleria de Presidència.

Joan Ramon Casals en un dels últims actes públics a Molins de Rei abans de la pandèmia // Irene Juárez

Joan Ramon Casals va deixar l’alcaldia de Molins de Rei el febrer del 2019, quan faltaven escassament dos mesos per a les eleccions municipals, per convertir-se en el flamant director de l’oficina del president Quim Torra.

Era un càrrec que entomava amb “il·lusió”, segons explicava el mateix Casals el dia de la seva renúncia com a alcalde, i que assumia també conscient que era “molt difícil” de compaginar amb qualsevol altra funció pública, com sí que havia fet altres vegades. De fet, per això va optar per passar la vara a Ramon Sánchez fins a la celebració dels comicis.

La missió de Casals era ser una de les mans dretes del successor de Carles Puigdemont a la Generalitat i assessorar-lo políticament juntament amb la periodista de TV3 Anna Figuera i el de Vilaweb Pere Cardús, que des de l’inici de la legislatura han portat les regnes comunicatives del president Torra.

Després d’un any i set mesos com a cap de gabinet, Joan Ramon Casals però s’ha vist obligat a deixar el càrrec de director de l’oficina del president arran de la inhabilitació de Quim Torra pert part del Tribunal Suprem.

Però, lluny de quedar-se sense feina, el Govern li ha encomanat una nova missió. El consell executiu ha aprovat aquest dimarts nomenar-lo nou director general d’Afers Interdepartamentals de la Conselleria de Presidència.

Un càrrec que a la pràctica implica que Casals ara passi a dependre de la conselleria que capitanjea Meritxell Budó, també de l’òrbita postconvergent.

El nomenament de Casals arriba després que el Govern també hagi recol·locat la resta de càrrecs de confiança del ja expresident Torra en altres posicions.

Un home acostumat als càrrecs de confiança

Casals no és la primera vegada que ocupa càrrecs de confiança en la política catalana, ja que abans de deixar l’alcaldia ja va compaginar el càrrec de batlle durant un temps amb tasques d’assessor d’Elsa Artadi, la llavors consellera de Presidència del primer govern Torra.

En el passat, Casals també havia arribat a compaginar l’alcaldia amb fer de diputat al Parlament de Catalunya, ser assessor de la seva formació política a la Diputació de Barcelona i fer de secretari de Política Territorial de Convergència.

Recomanacions personalitzades