Elsa Artadi fitxa com assessor a Joan Ramon Casals

L’alcalde serà l’assessor de la consellera de Presidència i decideix acollir-se al sou d’aquest nou càrrec: 67.129 euros anuals. No és la primera vegada que Casals compagina l’alcaldia amb altres ocupacions. 

Joan Ramon Casals i Elsa Artadi, en la visita de la consellera a Molins de Rei // Ajuntament

La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha fitxat com a assessor a l’alcalde, Joan Ramon Casals. Així s’ha fet públic aquest passat divendres a través del Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), on apareix Casals com a nou càrrec eventual del Departament.

De fet, el mateix decret assenyala que l’alcalde passarà a cobrar un total 67.129 euros euros anuals i deixarà el sou que percep a jornada parcial com a màxim gestor polític del municipi. Al cap i a la fi, els càrrecs electes només poden cobrar un únic salari públic. Segons el DOGC, la seva nova retribució són un complement específic 37.889,88 euros anuals més el sou d’un funcionari de grup A de nivell de destí 30, que segons el BOE del 4 de juliol de 2018 són 29.240 euros a l’any.

En aquest sentit, s’ha de recordar que Casals des del 2006 sempre ha estat vinculat a assessorar càrrecs polítics de Convergència Democràtica de Catalunya, ja fossin alcaldes o representants a la Diputació de Barcelona. A més, a les eleccions catalanes del 2015 va entrar com a diputat al Parlament amb Junts pel Sí, càrrec que no repetiria en els següents comicis.

Per tant no és la primera vegada que Casals compaginarà la feina d’alcalde amb altres ocupacions. De fet, ell sempre ha defensat que això no suposa cap problema per poder governar Molins de Rei.

Línia dura sobiranista

Ara el batlle s’encarregarà d’assessorar a la consellera responsable de les negociacions amb el govern d’Espanya. En aquest sentit, s’ha de recordar que Casals sempre ha mantingut una línia dura contra l’executiu central i fins i tot ha animat als catalans a “aturar Espanya” i “tancar les fronteresen declaracions a La Xarxa.

Per últim, s’ha de destacar que l’anunci del seu nomenament ha arribat només dos dies després que la consellera visités Molins de Rei. Una trobada en què la consellera va recordar que el resultat de l’1 d’Octubre és “irrenunciable”.

Recomanacions personalitzades