PTP, CCOO i Favbaix reclamen que el Trambaix arribi a Molins de Rei

Les entitats aposten per la connexió en tramvia entre Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei a través del polígon El Pla, oferint transport públic als treballadors de la zona.

El polígon El Pla uneix Sant Feliu de Llobregat amb Molins de Rei // Jose Polo
El polígon El Pla uneix Sant Feliu de Llobregat amb Molins de Rei // Jose Polo

Una antiga reivindicació que torna a posar-se sobre la taula. La Plataforma per la Promoció del Transport Públic (PTP), el sindicat CCOO i la Federació Comarcal d’Associacions de Veïns del Baix Llobregat (FavBaix) han reclamat aquest divendres que el Trambaix arribi fins a Molins de Rei.

Concretament, demanen quatre parades noves travessant el polígon el Pla, que uneix Sant Feliu de Llobregat amb Molins de Rei. Dos estarien situades al mateix polígon, una al seu final ja a l’entrada de Molins de Rei i la quarta al parc Pont de la Cadena, conegut com a parc de Les Palmeres, que permetria connectar amb el servei de Rodalies a través de la via peatonal que conformarà el carrer Folquer i la plaça de la Bàscula, ara en reformes.

Gràfic del projecte d’extensió del tramvia // PTP

Aquestes entitats volen que el projecte passi a formar part del Pla Director d’Infraestructures (PDI) 2021-2030 de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Amb el soterrament de les vies del tren a Sant Feliu de Llobregat es construiran dues noves parades del Trambaix i entenen que aquest sistema de transport ha de continuar creixent. A més, per a més endavant, demanen connectar amb l’estació de Quatre Camins dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), situada a Sant Vicenç dels Horts.

Les diferents entitats en un moment de la roda de premsa TramBaix // Jose Polo
Les diferents entitats en un moment de la roda de premsa // Jose Polo

“Fa quinze anys, quan vam fer un estudi dels polígons del Baix Llobregat, que reclamem aquesta actuació”, ha explicat el secretari general de CCOO al Baix Llobregat, Josep Maria Romero, durant una roda de premsa realitzada precisament al Pla. “Seria una manera de cosir millor la comarca”, ha afegit. “Hem de garantir una mobilitat segura i sostenible als treballadors dels polígons”, ha rematat el sindicalista.

“Això hauria de ser una realitat abans del 2030”, ha reblat Lluis Carrasco, de la PTP. “L’entrada del Trambaix a Molins de Rei es faria pel barri del Canal, per la zona on està situada l’escola d’adults. El projecte de Can Coll té un espai reservat”, ha descrit. Segons el molinenc, la intervenció al polígon seria “minsa” i no requeriria espectaculars quantitats de diners. “Volem que es faci un estudi”, ha sentenciat Carrasco, que ha insistit que la majoria dels 20.000 vehicles diaris que passen pel Pla ho fan per un carrer situat al costat de per on ells volen fer arribar el Trambaix.

Mapa de l’extensió del Trambaix // PTP

“Ara que molts municipis s’han incorporat al tribut metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), hem d’apostar per tenir millors serveis”, ha opinat per la seva part el president de la FavBaix, Julián Carrasco. “Sempre hem dit que al Baix Llobregat fa falta més transport públic”, ha sentenciat el dirigent veïnal.

Recomanacions personalitzades