El Consell Comarcal del Baix Llobregat torna a demanar que el tramvia passi per Molins de Rei

L’ens local fa pressió a l’ATM perquè reprengui els projectes destinats a fer passar el Trambaix pel polígon El Pla, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts i Pallejà.

Impulsors de la proposta en una imatge d’arxiu d’un acte reclamant el perllongament del Tram // Jose Polo

El ple del Consell Comarcal del Baix Llobregat ha aprovat per unanimitat una moció que demana la prolongació del Trambaix des de Sant Feliu de Llobregat fins a l’intercanviador amb Ferrocarrils de la Generalitat (FCG) a Quatre Camins, passant pel polígon El Pla i Molins de Rei.

La iniciativa ha estat presentada per #VolemelTrambaixalPla, una plataforma engegada per CC.OO, la Plataforma Promoció del Transport Públic (PTP) i la Federació Comarcal d’Associacions de Veïns del Baix Llobregat (FavBaix). Mitjançant la moció, el Consell Comarcal pressiona l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) no només perquè realitzi el projecte, sinó perquè l’executi abans de l’any 2030.

En aquest sentit, el Consell Comarcal ha argumentat, mitjançant un comunicat, que aquesta ampliació “esdevé una necessitat de primer ordre en les comunicacions en transport públic del Baix Llobregat”. Així, la consellera de Mobilitat del Consell Comarcal, Laia Flotats, ha destacat el fet que el projecte “compta amb el consens de les entitats socials, veïnals i empresarials”, i també que “planteja el tramvia com un eix de fàcil connexió i mobilitat sostenible entre molts municipis del Baix Llobregat”.

Dues fases per a la perllongació

La proposta del Consell Comarcal passa perquè “l’ATM realitzi de manera immediata els estudis i projectes acordats i no realitzats”. D’aquesta forma, demanen que el projecte es dugui a terme en dues fases: la primera abastiria tres quilòmetres i hauria de constar de quatre noves parades, amb inici des de la darrera parada a Sant Feliu i travessant el polígon industrial El Pla.

La segona fase seria la que fes arribar el Trambaix des de Molins de Rei fins a l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Quatre Camins, superant el riu Llobregat. El Consell insta a l’ATM que incorpori l’execució de la primera fase de prolongació en el Pla Director d’Infraestructures (PDI) 2021-2030.

Una reivindicació que ve de lluny

Aquest projecte, tot i haver patit diferents modificacions, fa anys que està sobre la taula. El Consell ha recalcat que la realització de l’estudi de viabilitat per perllongar el Trambaix ja estava recollida al PDI 2001-2010 i, el següent PDI, el del 2011-2020, ja preveia l’acompliment del projecte.

Pel que fa a Molins de Rei, el 2015, el grup d’Iniciativa per Molins de Rei tornava a exposar el tema però plantejant un canvi en el traçat recollit al PDI 2011-2020. Més tard, el 2019, les tres entitats promotores de la iniciativa Volem el Trambaix al Pla presentaven la proposta d’extensió, que incloïa la construcció de les quatre parades que havien de travessar el polígon el Pla i fer d’unió entre Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei. 

Per últim, el ple municipal de Molins de Rei celebrat el mes de gener d’aquest any 2020, on s’aprovava el projecte d’urbanització de Can Coll, ja reservava un espai per si el Trambaix finalment allargava el seu recorregut, arribant fins al municipi molinenc.

Recomanacions personalitzades