La urbanització de Can Coll preveu 240 habitatges i una àrea comercial de 1.200 metres quadrats

El projecte reserva espai per l’arribada del tramvia però no contempla habitatge públic. La reforma, prevista al Pla d’Actuació Municipal, ha estat aprovada per l’Ajuntament i espera el vistiplau de la Generalitat.

Imatge d’un dels edificis de Can Coll // David Rodríguez

Un espai necessitat d’una reforma des de fa molts anys que ara veu la llum al final del túnel. El pla de remodelació i reordenació de l’illa de Can Coll al barri del Canal contempla una zona residencial amb blocs de fins a quatre plantes i una àrea de baixos comercials de 1.200 metres quadrats.

La parcela més gran del pla, ubicada al carrer Canal de la Infanta, preveu un sostre màxim edificable de 16.783 metres quadrats i una xifra d’habitatges màxima de 209. A l’avinguda Barcelona, es podran fer 31 vivendes noves en una superfície de 701 metres quadrats. Per tant, Molins de Rei pot sumar 240 habitatges nous en aquesta frontera entre el Canal i La Carretera.

La iniciativa, que forma part del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2015-2019 pactat entre CDC i PSC a l’inici del mandat abans del trencament de la sociovergència i l’arribada del tripartit independentista, es començarà a desenvolupar en un termini d’entre dos i quatre mesos, una vegada rebi el vistiplau del departament d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya.

Plànol de la reordenació de l’illa de Can Coll // Cedit

“A més de les zones residencials i comercials, el projecte preveu guanyar 1.300 metres quadrats de via publica, en els quals es podrà fer una àrea enjardinada”, expliquen fonts municipals a Viu Molins de Rei. La modificació del Pla General Metropolità (PGM) de l’illa de Can Coll“permetrà alliberar les llicències d’obres de l’avinguda Barcelona”, fins ara paralitzades per la reforma de l’espai.

Reserva d’espai pel tramvia

El pla d’ordenació de l’entorn de Can Coll també contempla una ampliació de la via pública al voltant del carrer Canal de la Infanta. “Aquest espai permetrà deixar una zona de tres metres per si és necessari que passi per allà el futur tramvia amb un accés per la plaça de les Palmeres”, comenten des de l’Ajuntament de Molins de Rei.

Can Coll // David Rodríguez

Una reforma esperada fa anys

L’aprovació de la reordenació de l’illa de Can Coll és una demanda reclamada pels veïns en l’aire des de fa molts anys que ara es desencalla. En el ple del mes de febrer, es va aprovar la modificació del PGM amb els vots favorables de CDC, ERC i el PSC. La CUP es va abstenir i Iniciativa-MES i Molins Camina van rebutjar la proposta.

L’alcalde de Molins de Rei, Ramon Sánchez (CDC), va assegurar durant la sessió plenària que “era necessari adaptar la zona a les necessitats d’habitatge i endreçar-la”. Durant molts anys, aquest enclavament ha acollit activitats industrials, com la fàbrica de tovalloles Can Balançó. També el casal de joves La Mola. Molts edificis es troben en una situació precària.

El PSC, que va votar a favor, considera que la reforma ajudarà a “una millora de l’espai”. A més, els socialistes van destacar la importancia de la creació d’una plaça pública al cercle d’aquest triangle. “Aquest era un dels nostres objectius de mandat en termes urbanístics i pensem que la proposta recull millores pels veïns i per tot Molins de Rei”, reivindica el portaveu socialista, Xavi Paz.

Plànol de la modificació del PGM de Can Coll // Cedit

Sense reserva d’habitatge públic i amb l’abstenció del partit que porta la regidoria d’Habitatge

El regidor d’Habitatge, Asier Baiona (CUP), va reclamar que la iniciativa contemplés mesures a favor dels habitatges públics. El seu partit, que forma part del govern municipal amb CDC i ERC, va optar per l’abstenció entenen la necessitat de reformar l’espai.

Per la seva banda, des de Molins Camina, la regidora Ana Aroca va lamentar que “l’interès privat guanyi al públic en aquest projecte” i va exigir una “reserva de sòl per habitatge protegit”. “Molins de Rei perd una oportunitat important”, va lamentar Aroca. Des d’Iniciativa-MES, que també es va oposar, es va tornar a plantejar que es faci un estudi sobre el pas del tramvia per aquesta zona.

L’alcalde va descartar tirar enrere el projecte per plantejar una reserva del 30% per habitatge públic “perquè seria molt complicat introduir-lo”.

Recomanacions personalitzades