Junts per Molins consulta amb les bases si pot negociar entrar al govern amb el PSC

El portaveu de la formació posconvergent, Ramon Sánchez, creu que el govern actual, amb set regidors socialistes, “no té la capacitat de tirar endavant tots els projectes que Molins de Rei necessita”.

Les bases de Junts per Molins poden votar dilluns i dimarts // Clàudia Ferràndiz

Junts per Molins ha organitzat una consulta per determinar si els seus militants i simpatitzants els “validen” per iniciar negociacions amb el PSC i estudiar la “possibilitat” d’arribar a un possible acord de govern que posteriorment ratifiqui l’assemblea del partit, segons ha explicat el portaveu de la formació posconvergent, Ramon Sánchez, a Viu Molins de Rei.

La consulta es farà aquest dilluns i aquest dimarts, entre les set i les nou del vespre, a la seu del partit de Molins de Rei. Però els resultats se sabran més endavant, després que hagin estat analitzats i discutits internament.

Sánchez ha explicat que el govern actual, format per set regidors socialistes, “no té la capacitat de tirar endavant tots els projectes que Molins de Rei necessita” per ser “referent” i “treballar de manera efectiva” pel municipi. 

El PSC encara no ha fet cap oferta

L’exalcalde ha comentat que, si l’assemblea valida la proposta d’iniciar converses amb els socialistes, només hi pactaran en cas que acceptin el seu programa electoral. De moment, no hi ha cap proposta per part del PSC. Sánchez ha assegurat que si el grup municipal socialista no ofereix un “bon acord” i “no dona garanties” perquè puguin treballar “per sumar”, es quedaran a l’oposició. 

En cas de no entrar al govern municipal, el portaveu de Junts per Molins ha assenyalat que faran “oposició constructiva” i donaran suport als projectes “comprensibles” que proposin els socialistes 

En les darreres setmanes, Junts per Molins ha estat reflexionant sobre els resultats electorals del 26 de maig i considerant la possibilitat de pactar amb els socialistes. Ramon Sánchez ha indicat que hi ha postures molt diverses al respecte, i que per això han decidit sotmetre-ho a una consulta.

L’exalcalde calcula que al voltant d’una seixantena de persones vindran a votar, encara que el fet que sigui estiu possiblement els “perjudicarà”. “Esperem que la participació sigui alta i reflecteixi millor la realitat del partit”, ha afegit.

El PSC i CDC van formar govern junts entre el 2011 i el 2015. Xavi Paz i Joan Ramon Casals van repartir-se l’alcaldia aleshores. Les dues formacions també van començar governant juntes durant la següent legislatura, però el 2017 els convergents van trencar el pacte amb els socialistes per la situació política que es vivia a Catalunya.

Recomanacions personalitzades