Només Ramon Sánchez es presenta a les primàries del PDeCAT

El candidat que aspirarà a succeir Joan Ramon Casals a l’alcaldia de Molins de Rei serà l’actual tinent d’alcalde i número 2 de CiU el 2015. Aposta per una llista a l’estil de Junts per Catalunya amb independents, recuperant la marca que ja van fer servir fa quatre anys de ‘Junts fem Molins’.

Ramon Sánchez ha estat presentat com a candidat per la presidenta del PDeCAT Molins de Rei, Núria Llop, a la seu del partit // Jordi Julià

Sense sorpreses, Joan Ramon Casals no es tornarà a presentar com a alcalde, cinc anys després de rebre la vara de batlle de Molins de Rei. Tal com havia anunciat, limita el seu mandat a dues legislatures. I tal com el mateix Casals va afirmar en una entrevista a Viu Molins de Rei, el seu successor serà qui ha estat la seva mà dreta al govern: Ramon Sánchez.

I és que el candidat oficialista no s’ha trobat cap altre rival en la cursa per liderar el Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) a les eleccions municipals del maig del 2019. “Tenia l’esperança que es presentés algú més perquè és més saludable i enriquidor”, ha assegurat Sánchez aquest dimecres en la roda de premsa on el PDeCAT l’han donat a conèixer ja com a candidat a les primàries. La presidenta de l’agrupació local, Núria Llop, ha dit que “des de feia temps se sabia que qualsevol persona que volgués es podia presentar”.

Llista a l’estil Puigdemont

La presentació l’han fet a la seu del partit, entre llibres de Jordi Pujol i logotips de l’antiga Convergència a les prestatgeries, i cartells del PDeCAT a les parets. I darrere de Sánchez i Llop, una senyera, una bandera europea i cartells electorals de Junts per Catalunya col·locats damunt una estelada amb un llaç groc. Aquesta última seria la marca amb la qual Sánchez se sentiria més còmode: una llista amb independents que rescati la marca amb què es van presentar el 2015 de CiU – Junts fem Molins. Però en aquest cas, PDeCAT – Junts fem Molins (o per Molins).

“És bo sumar gent de la societat civil que no formi part d’un partit. Posa en valor la marca del PDeCAT i ajuda a sumar”, ha afirmat. De fet, diu que ja té alguns noms al cap. Núria Llop, que presideix l’agrupació local des del 2016, quan CDC es va transformar en PDeCAT, ha afegit: “És el que hem fet sempre, per ser el màxim de transversals”.

Opcions de pactes

CiU porta 16 anys ininterrompudament al govern de Molins de Rei des del 2002, tot i que l’alcaldia la té des del 2013, fruit del pacte amb el PSC del 2011. Sánchez ha viscut l’última etapa, des de les municipals del 2015, quan va anar de número 2. Ha estat tinent d’alcalde i regidor d’Economia i Finances; Obres i Llicències; i Fira. Fins al trencament amb el PSC va ser president de l’Àrea de Sostenibilitat i Territori i des de l’entrada de CUP i ERC és al capdavant d’Economia i Serveis Generals.

Així doncs, ha viscut tant la sociovergència com el tripartit independentista. De fet, ell va tenir un pes important en les negociacions pel pacte entre CDC, CUP i ERC, amb la vista posada ja en que seria el candidat a les municipals del 2018. Preguntat pels seus socis preferents, s’ha mostrat obert a qualsevol cosa: “L’important és que Molins de Rei tingui bon govern”. Tot i això, ha expressat certa preferència pels independentistes: “Treballant amb el PSC ha funcionat fins que el 2017 va passar el que va passar. I amb els dos nous socis, si el pacte funciona, tenim futur”.

Prioritat per les empreses i l’ocupació

El seu objectiu principal si fos escollit seria “que Molins de Rei sigui un poble excel·lent”. Creu que ja s’ha aconseguit ser “una referència de l’entorn”. Les principals prioritats serien dues: “Apostar per l’ocupació i perquè vinguin empreses als nostres polígons”. Sánchez també ha considerat “un gran repte i un orgull” ser el successor de Casals ja que considera que ha estat “el millor alcalde qua ha tingut mai Molins de Rei”.

Primàries amb un candidat

Encara que només s’hi hagi presentat ell, es faran igualment les primàries. Dimarts que ve, 10 d’abril, farà un acte on presentarà en públic la seva candidatura. I dijous 12, seran les votacions on el ratificaran com a candidat. Els associats comptaran per un vot i els simpatitzants 0,25 vots. Estarà obert també a persones que no estiguin inscrites tot i que no es tindrà en compte el seu vot.

Recomanacions personalitzades