CDC Molins de Rei es transforma en PDECat amb Núria Llop de presidenta

Una de les primeres agrupacions locals de Convergència a fer el canvi a Partit Demòcrata Europeu Català ha estat la de Molins de Rei. Quatre dels set membres del nou partit vénen de l’executiva de Convergència. La nova presidenta, Núria Llop, no en formava part.

Amb la transformació de CDC en PDECat s'ha escollit també una nova executiva // Jordi Julià

Amb la transformació de CDC en PDECat s’ha escollit també una nova executiva // Jordi Julià

Seguint les passes del partit a nivell nacional, l’agrupació local de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Molins de Rei s’ha transformat en el Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), amb la idea de donar una imatge de renovació. Tots els grups locals aniran fent el canvi, i el de Molins de Rei ha estat el primer del Baix Llobregat a fer-ho i dels primers de Catalunya, segons asseguren fons de l’agrupació molinenca.

Amb el canvi, s’ha escollit una nova executiva. Només hi havia una candidatura, amb el 91% de vots a favor. La nova direcció local del partit ha fet equilibris entre la renovació i el continuisme amb Convergència: quatre membres estaven a l’anterior executiva (Georgina Pou, Josep Cuscó, Miquel Díaz i Laura Soto) i tres són nous (Núria Llop, Jordi Pradell i Lourdes Gimeno), però la presidenta és una de les noves incorporacions. És Núria Llop, que -igual que els altres nous- estava vinculada amb el partit des de l’anterior legislatura.

Núria Llop, vinculada amb Convergència des de l'anterior legislatura, és la presidenta del PDECat a Molins de Rei // Jordi Julià

Núria Llop, vinculada amb Convergència des de l’anterior legislatura, és la presidenta del PDECat a Molins de Rei // Jordi Julià

Un partit social, sense corrupció i independentista

En conèixer els resultats, Núria Llop assegurava que era una victòria “de tot l’equip” i alhora plantejava una executiva “més oberta i propera”. Els dos objectius que va fixar eren electorals: “revalidar l’alcaldia i incrementar el nombre de regidors”. La nova presidenta explicava a Viu Molins de Rei que el nou partit “treballarà per les persones seguint en la línia actual d’inversió social” i alhora serà un partit “net, transparent, lliure de corrupció i netament independentista”. Seguia així les tesis del partit a nivell nacional.

Els membres es van escollir el 21 de novembre a la seu de Convergència en unes eleccions obertes a associats (la nova denominació que tenen els militants) i també a simpatitzants. Això va implicar que els militants de CDC s’haguessin de donar d’alta de nou com a associats del PDECat. Hi van participar 19 associats i 4 simpatitzants, dels quals 21 van votar a favor, 1 en blanc i 1 en contra.

Recomanacions personalitzades