Joan Ramon Casals es converteix en el primer alcalde conservador de Molins de Rei

Molins de Rei ja té nou alcalde. Joan Ramon Casals (CiU) es converteix en el primer batlle conservador de la democràcia. El convergent ha estat investit per majoria simple, amb els vots de 10 dels 21 regidors del consistori. “La lluita contra la crisi econòmica” serà l’eix prioritari del seu mandat de dos anys.

Joan Ramon Casals (CiU) és el nou alcalde de Molins de Rei //  Jordi Julià

Joan Ramon Casals (CiU) és el nou alcalde de Molins de Rei // Jordi Julià

Per primera vegada en la història de la democràcia, Molins de Rei té un alcalde conservador. És Joan Ramon Casals, líder de CiU, llista més votada a les passades eleccions municipals. Casals ha accedit a l’alcaldia per majoria simple, sumant el suport de menys de la meitat de regidors, en contrast amb com ho va fer el seu predecessor, Xavi Paz (PSC).  Ho ha fet amb els vots dels 5 regidors de la federació nacionalista i dels 5 regidors del PSC, que han complert amb el seu compromís establert en el pacte de govern signat entre les dues formacions polítiques més votades a les eleccions municipals.

Casals ha volgut remarcar el seu compromís amb la política de proximitat durant el seu discurs d’investidura. “La meva prioritat és Molins de Rei”, ha afirmat, tot i que al ser alcalde no renunciarà, de moment, al seu càrrec com assessor a la Diputació de Barcelona. El també secretari de Política Municipal de CDC s’ha mostrat orgullós del seu pacte amb els socialistes: “hem fet els pressupostos més socials de la història amb menys recursos”, ha remarcat convençut davant de moltes de les figures capdavanteres del seu partit, que han ocupat les primeres files de la sala de plens de l’Ajuntament de Molins de Rei. A ningú se li escapa que aconseguir l’alcaldia en un poble tant complicat electoralment per CiU fins al moment pot fer guanyar posicions en un futur a un dels considerats com a homes d’Artur Mas.

Controlant els nervis del moment, Casals ha continuat marcant com a objectiu principal del que queda de legislatura “la lluita contra la crisi econòmica”, deixant en un segon pla altres reptes. En aquest sentit, ha posat com a exemple la feina feta pel Consell de Seguiment de la Crisi, dient que és un “model a seguir”. El convergent no ha deixat de banda el paper del teixit empresarial de Molins de Rei. “Aprofundirem en els incentius fiscals a les empreses” ha afirmat per rematar declarant que “tot i que hi ha gent que ho demonitza, nosaltres creiem que les empreses donen llocs de treball a la gent del poble, i és el que la ciutadania ens demana”.

Casals ha estat escollit alcalde amb el suport de 10 dels 21 regidors // Jordi Julià

Casals ha estat escollit alcalde amb el suport de 10 dels 21 regidors // Jordi Julià

“Estem treballant per aconseguir el suport d’altres administracions en matèria d’inversions”, ha dit Casals qui inaugurarà, si tot va com està previst, el nou Patí de Palau i la nova zona esportiva Ricard Ginebreda com a grans projectes de la legislatura. “Volem governar per a les persones, i hem d’aconseguir tornar a tenir la convicció que els nostres fills viuran millor que nosaltres”, ha enervat Casals convençut del seu projecte polític. “Hem estat i estarem al costat de les entitats” ha dit el també regidor de Cultura.

Tampoc han faltat les referències més personals. Casals ha tancat el seu discurs agraint als més propers l’esforç fet durant els últims anys. “Tinc la sort que el millor equip de persones m’acompanya”, ha assegurat. La sala de plens, plena de gom a gom, l’ha dedicat una ovació per donar-li la benvinguda. Molins de Rei ja té nou alcalde.

Recomanacions personalitzades