Perdre molt per guanyar poc

Pep Puiggarí, regidor del PSC i número 2 a la llista com a independent

Senyor alcalde: ha de decidir si prioritza més la motxilla d’alcalde o la de parlamentari.

És fàcil deduir que trencant a aquestes alçades de mandat el pacte municipal entre el PDeCAT i el PSC seria llençar a la brossa els propers 20 mesos, fins a les properes eleccions municipals. I no ens enganyem: tampoc ens acostarà més a la República Catalana que alguns desitgem.

No entraré en la part subjectiva de la valoració que cadascú pot fer de la bona o mala feina que ha fet aquest govern, em centro només en la part pràctica i objectiva. És impossible assumir en forta minoria el volum de feina de planificació, control i gestió que requereix l’Ajuntament amb 6 regidors o en un possible govern de 9 regidors de 21 en el cas que ERC entrés al govern (em costa veure la inclusió també de la CUP). No perquè els companys d’ERC no siguin capaços, simplement per una qüestió de temps, ja sigui d’adaptació i coneixement del funcionament de la casa com pels acords i negociacions internes que també s’han de treballar. I després de veure com els últims dos anys les postures d’ERC i PDeCAT en models municipals són molt diferents, fer-los casar no seria ràpid ni senzill, perquè només penjant un estelada al balcó no fa que la casa gran funcioni. Per fer les coses amb qualitat és inevitable un temps que Molins de Rei ara mateix no té.

Tenim un PSC a Molins de Rei que no va dificultar en cap moment la logística, mirant cap a una altra banda i no posant més pals a les rodes durant tot el procés del referèndum de l’1 d’octubre, que ha condemnat públicament la mesura de l’article 155 i les càrregues policials, ha estat present en les mobilitzacions a la plaça de la Vila amb el seu portaveu contra l’empresonament dels Jordis i que té de número dos a un independent independentista, que li ha donat llibertat de vot en totes les mocions al ple municipal.

Realment tenim una situació tant insostenible a nivell municipal per sacrificar tants mesos de feina efectiva municipal? Per guanyar què?

Ningú dubta del seu compromís amb la construcció de la nova República, és un pilar referent en aquest sentit com va demostrar el passat 1 d’octubre, els seu dies previs i els posteriors. No dilapidi la seva tasca com a alcalde aturant el municipi durant els propers dos anys. Els molinencs no ens ho podem permetre.

Pep Puiggarí és regidor del PSC i número 2 a la llista com a independent

Recomanacions personalitzades