Xavi Paz posa un independentista de número 2 a la llista electoral del PSC

Pep Puiggarí serà el número 2 de la llista del PSC Molins de Rei. Anna Cantudo desapareix de l’equip que manté a Miguel Zaragoza i Jessica Revestido com a nucli dur. S’incorporen diversos joves així com representants de diferents associacions de veïns i entitats esportives.

Xavi Paz durant la presentació de la llista electoral del PSC al pati del Palau // David Guerrero

Xavi Paz durant la presentació de la llista electoral del PSC al pati del Palau // David Guerrero

“Molins primer” és l’eslògan que utilitzen els socialistes en la precampanya electoral. Si fem cas al lema, del número 2 de la llista del PSC es podria dir, per exemple, que tot i la seva joventut ja ha estat regidor durant dos anys, però a ningú se li escapa un aspecte clau en el context polític actual: és obertament independentista. L’agrupació local del PSC ho sap i ho accepta, com s’ha evidenciat en diverses votacions de mocions en clau nacional a la sala de plens. I ara dóna un pas més enllà i el situa en el número 2 de la llista electoral.

Xavi Paz ha definit a Puiggarí en l’acte de presentació de la llista organitzat al pati del Palau davant unes 250 persones com “un home d’equip”. El candidat socialista també ha remarcat que “la nostra prioritat és Molins de Rei, Molins primer, i el que no compartim ho diu”. El lloc de Puiggarí l’ocupava fa quatre anys Anna Cantudo, que ha caigut de la candidatura de males maneres, fins al punt de que la que ha estat portaveu socialista durant els dos anys d’alcaldia de Paz no s’ha deixat veure a l’acte de presentació de la llista.

Xavi Paz, al centre amb una lletra S, acompanyat a l'esquerra per Pep Puiggarí // David Guerrero

Xavi Paz, al centre amb una lletra S, acompanyat a l’esquerra per Pep Puiggarí // David Guerrero

Al jove independentista que va de número 2 el segueixen les dos persones que conformen el nucli dur dels socialistes molinencs: Jessica Revestido, com a número 3, i Miguel Zaragoza, al 4. Dos persones de partit, fidels als valors socialistes. De Revestido, Paz ha destacat que “és l’alegria de la huerta, coordinadora, activista, sempre disponible” mentre que de Zaragoza ha apuntat que és la persona amb qui més hores ha treballat durant els últims quatre anys. “Hem fet moltes coses junts, jo he estat més al carrer i ell ha fet un gran treball que no es veu tant”.

Joves i representants veïnals

El PSC ha volgut donar una importància especial als joves en els primers llocs de la llista. A més de Puiggarí, la número 5 també es troba per sota dels 30 anys. Es tracta d’Ainoa García, “una persona que ha demostrat que és compatible ser jove amb tenir maduresa”, segons Paz. També son joves la número 7 de la llista, Laia Castellana -en representació de les Joventuts Socialistes de Catalunya- i Carles Capella, que ocupa la vuitena posició de la llista. En total, quatre menors de 30 anys entre els vuit primers de la llista.

Els integrants de la llista electoral del PSC amb el lema de campanya del partit al pati del Palau // David Guerrero

Els integrants de la llista electoral del PSC amb el lema de campanya del partit al pati del Palau // David Guerrero

En la resta de la llista es compten fins a 15 noves cares respecte la que van presentar al 2011 i amb la que van aconseguir l’alcaldia. “És un equip plural amb un equilibri entre renovació i experiència”, ha destacat Paz, que ha volgut incorporar a representants d’entitats esportives i culturals així com de diverses ampes d’escoles públiques de Molins de Rei.  També tenen una presència rellevant persones de les juntes directives de les associacions de veïns de diversos barris del municipi. Entre elles, la sisena posició de la llista recau en Alex Herrero, president de l’associació de veïns del barri de la Pau i Riera Nova. També hi és l’associació de veïns de més recent creació, la del barri de La Granja. La seva presidenta, Heidi Martínez, ocupa l’onzena posició de la llista dels socialistes.

Reforma del palau dels Requesens

Sota la façana del palau dels Requesens, el PSC ha mostrat el seu compromís de rehabilitar-la // David Guerrero

Sota la façana del palau dels Requesens, el PSC ha mostrat el seu compromís de rehabilitar-la // David Guerrero

La presentació dels 31 integrants de la llista electoral del PSC també ha servit a Xavi Paz per fer alguns compromisos electorals. Al pati del Palau, “un lloc on fa quatre anys no hauríem pogut fer aquesta presentació”, Paz ha fet veure el mal estat que presenta la façana del palau dels Requesens i s’ha compromès a rehabilitar l’històric edifici. “Ara és més evident que mai que s’ha d’actuar sobre ell”, ha indicat el candidat socialista, qui també ha mostrat la seva intenció de reformar el parc Pont de la Cadena i el passeig Pi i Margall.

Tot i això, ha apuntat que “no es tracta de fer cap subhasta electoral en campanya, sinó de seguir el bon camí que hem marcat aquests quatre anys”.  En aquest sentit, Paz ha destacat de la feina feta entre el 2011 i el 2015 que “hi ha hagut pau, s’ha complert el que dèiem i s’han desencallat problemes històrics”.

Xavi Paz també ha tingut temps per llençar un missatge a la resta de partits polítics que es presenten a les eleccions municipals. Assegurant que el PSC farà públic el que es gastarà en la campanya, ha convidat a la resta a fer el mateix i a assumir “el compromís de fer una campanya transparent, honesta, austera i propositiva”.

 

 Llista completa del PSC Molins de Rei a les eleccions municipals del 24 de maig de 2015:

1. Xavi Paz

2. Pep Puiggarí

3. Jessica Revestido

4. Miguel Zaragoza

5. Ainoa García

6. Alex Herrero

7. Laia Castellana

8. Carles Capella

9. Sara Hernández

10. Rafa Jiménez

11. Heidi Martínez

12. Miguel Ángel Caballero

13. Magda Borrull

14. Pere Royo

15. Antonia Álvarez

16. Eric Pujadas

17. Charo Hernández

18. Xavier Carol

19. Carmen Hidalgo

20. Jordi González

21. Esther Espinosa

Suplents:

22. Rafaela Poley

23. José Manuel Romero

24. Rosa Moro

25. Salvador Santos

26. Susana Ojeda

27. Sole Silva

28. Maria Camenforte

29. Pedro Moreno

30. Conrad Felip

31. Fernando Espinosa

Recomanacions personalitzades