La Festa Major més musical

La música ha estat la protagonista de la Festa Major de Molins de Rei 2016. Els Dracs han estat el fil conductor, el Mulei ha multiplicat l’oferta musical, Hotel Cochambre va omplir la Llibertat i fins i tot el Camell, que ha estrenat versió petita, ha tingut música de la Dharma. Alhora, el final de Festa ha inclòs un concert, consolidant el pati del Palau com a espai central.

Els membres dels Dracs i Sergi Carós van tornar a tocar junts "Colors" // Jordi Julià

Els membres dels Dracs i Sergi Carós van tornar a tocar junts “Colors” // Jordi Julià

Des del pregó fins al final de festa, la música ha estat present a molts actes d’aquesta Festa Major. El grup de música Els Dracs, que feien 50 anys, van ser escollits com a fil conductor. Per això van fer un pregó de Festa Major que van convertir en un documental vivent i han fet el concert de dissabte a la plaça de la Llibertat, fent ballar de nou en un emotiu concert amb els germans Fortuny de la Dharma i Joan Reig dels Pets com a convidats estrella. L’homenatge s’allargarà amb l’exposició que ha tret les seves memòries del calaix i que seguirà oberta fins al 16 d’octubre i a partir d’ara organitzarà diverses xerrades.

L’oferta musical també s’ha multiplicat amb cinc concerts organitzats pel Mulei, que els dies de Festa Major s’ha fet seu el pati del Palau i ha instal·lat permanentment un xiringuito i unes taules creant un nou espai central de trobada durant la festa. El nou format de final de festa amb concert, que l’Ajuntament ha fet per primer cop aquest any, ha satisfet els assistents, després dels alts i baixos dels últims anys. Aquesta i les altres activitats que ja es feien els altres anys, com el circ o el cinema a la fresca, han consolidat el pati com l’espai central de la festa.

Fins i tot la música ha arribat al Camell, que en el seu corre-cuita va tenir tocant la seva cançó, La Presó del Rei de França, a Lluís i Joan Fortuny, de l’Elèctrica Dharma, aprofitant que venien al concert dels Dracs. Aquest any, que es complien 35 anys del Camell, s’ha estrenat el Petit Camell, una versió petita portada per nens. Una altra novetat destacada en la imatgeria festiva ha estat els nous vestits del Bernat i la Candelera, que han deixat el públic impressionat.

Han completat els correfocs la trobada de diables i bèsties, que va portar el foc i l’energia als carrers de Molins de Rei, i les matines del Camell, que ha impulsat un concurs d’Instagram. Els gegants, que es van estrenar per Sant Miquel, han portat gegants bascos i valencians de convidats especials a la 31a trobada gegantera.

El concert de divendres a la nit d’aquest any ha portat el popular grup de versions Hotel Cochambre, que va omplir com mai la carpa de la plaça de la Llibertat. Al mateix espai, la vigília de Sant Miquel el grup Komba’t guanyava l’Empalmat, just abans de dissoldre’s. La música ha arribat fins i tot al Parc de la Mariona, que ha tingut un festival de hip hop per primer cop.

Els 30 anys dels grallers, que ho han celebrat amb un pastís, xocolatines i confeti, o la Festa dels Miquels, que ha nomenat Miki Rosas Miquel de l’Any han completat el programa de la Festa Major, organitzada en gran part per les entitats. Les que estan a la Federació Obrera han aprofitat la Festa Major per unir-se i fer un lipdub fent pinya totes juntes. També va haver-hi temps per practicar esport, amb la Cursa de Sant Miquel i l’Open Infantil de bicicleta de muntanya.

[sam id=”54″ codes=”true”]

La Festa Major, en imatges

Recomanacions personalitzades