El nou final musical de Festa Major satisfà el públic

Després d’anys amb molts alts i baixos al final de Festa Major, un nou format de concert al pati del Palau va deixar el públic satisfet en un acte que torna a tenir castell de focs.

El nou format de fi de festa ha tornat a incloure un petit castell de focs // Jordi Julià

El nou format de fi de festa ha tornat a incloure un petit castell de focs // Jordi Julià

La Festa Major sembla que, per fi, ha trobat una bona manera d’acabar. Després que el 2015 una projecció a la façana del Palau de Requesens substituís el castell de focs, aquest any l’Ajuntament de Molins de Rei ha tornat a estrenar un nou format: un concert al pati del Palau a les nou de la nit de diumenge, amb un grup de versions molt festiu, The Txandals, que en acabar, poc abans de les onze, va donar pas a un petit castell de focs curt però suficient per simbolitzar el final de la festa en un dels pobles que més pólvora crema per Festa Major.

The Txandals era una potent banda amb deu músics i dues ballarines que versionava amb estil funk grans èxits disco dels 80 o 90 i també d’actuals, amb més rock cap al final. La combinació feia que s’hi poguessin sentir a gust pares amb els fills -que venien de dir adéu als gegants- i també els joves. Alguns, cansats dels dies de festa, van començar asseguts a les cadires que ha instal·lat el Mulei al pati, però van acabar drets gaudint de la festa molt més relaxadament del que ho haurien fet si el concert s’hagués fet el dia abans.

The Txandals és un potent grup amb 10 músics i dues ballarines // Jordi Julià

The Txandals és un potent grup amb 10 músics i dues ballarines // Jordi Julià

Torna el castell de focs

Era, de fet, una reflexió compartida per molts: el grup estava molt bé, però s’hauria pogut aprofitar molt més si s’hagués fet en alguna de les nits anteriors, quan encara quedaven forces per ballar. Tot i això, la satisfacció era generalitzada amb el nou format, i el colofó final el va posar un petit castell de focs llançat des de darrere el Palau dels Requesens, traient així l’espina clavada de l’any passat, quan en lloc del castell de focs dels gegants es va fer una projecció a la façana del Palau dels Requesens que el regidor de Cultura, Xavi Paz, admetia en presentar el programa d’aquesta Festa Major que “no va acabar de funcionar”.

Malgrat coincidir amb partit del Barça, al pati hi havia prou gent, encara que quan es va llançar el castell de focs eren gairebé les onze de la nit i ja no quedaven nens, mentre que de gent gran gairebé no se’n va veure en tot el concert.

Joves i famílies van compartir espai en un entorn relaxat // Jordi Julià

Joves i famílies van compartir espai en un entorn relaxat // Jordi Julià

[sam id=”54″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades