Les obres en els col·lectors del Centre Vila per evitar inundacions ja han finalitzat

Els col·lectors dels carrers Verdaguer i Bruc ja estan connectats al de l’Àrea Metropolitana de Barcelona un cop finalitzades les obres que busquen evitar noves inundacions al Centre Vila. 

El carrer Verdaguer obert a la circulació // Jose Polo

El carrer Verdaguer ja obert a la circulació // Jose Polo

Obres acabades. La connexió dels col·lectors del carrer Verdaguer i Bruc amb el col·lector de l’Àrea Metropolitana de Barcelona han finalitzat el divendres 7 d’agost. Aquesta actuació, que té com a objectiu evitar les inundacions que s’han produït de manera reiterada al Centre Vila gairebé cada vegada que plovia amb certa intensitat, va començar el passat 13 de juliol i tenia un termini d’entre cinc i sis setmanes. S’ha acabat, doncs, abans del que l’Ajuntament de Molins de Rei havia anunciat.

L’actuació és una de les més importants del seguit de mesures posades en marxa amb l’objectiu d’evitar els aiguats. Ha de servir perquè l’aigua que baixa pel Verdaguer -una antiga riera- i que recull el 30% de les aigües pluvials del municipi acumulant la caiguda sobre Bonavista, Font dels Casats, Riera Nova i La Pau no es desviï cap a la plaça de l’Ajuntament, com passava fins ara, sinó que segueixi en línia recta fins al col·lector de l’AMB i el Canal de la Infanta. D’aquesta manera es vol evitar que l’aigua arribi a la plaça Pompeu Fabra i el carrer Rafael Casanova, un dels punts més baixos del municipi i protagonista de les inundacions, que en una ocasió van arribar fins i tot al nou Pati del Palau. Després de fer una rasa d’entre tres i sis metres de profunditat i 38 de longitud, l’últim pas per acabar les obres ha estat connectar el tub que porta les aigües dels dos col·lectors d’aquesta part del Centre Vila amb el de l’AMB.

La remodelació ha causat afectacions al trànsit fins al passat 5 d’agost, quan es va obrir a la circulació de vehicles el carrer Verdaguer, una de les artèries circulatòries del municipi que havia estat tancada mentre s’ha treballat a la zona.

Les obres que continuen en marxa durant aquest mes d’agost són les que ampliaran la plataforma única del carrer Rafael Casanova fins a pràcticament la plaça de l’Ajuntament arribant al racó de Margarida Xirgu utilitzant, però, aglomerat i no llambordins. També les que transformaran el carrer Bruc en una via amb prioritat pels vianants que estan, en aquest cas, gairebé finalitzades.

Recomanacions personalitzades