Les obres per connectar els col·lectors del Centre Vila comencen dilluns 13 i tallaran el carrer Verdaguer

Una de les actuacions més importants per evitar que es repeteixin els episodis d’inundacions començarà dilluns 13 i tallarà el carrer Verdaguer entre cinc i sis setmanes. L’Ajuntament ha esperat a l’estiu per causar els mínims problemes. També es reurbanitzarà l’entorn del carrer Rafael Casanova. 

Cruïlla del carrer Verdaguer amb Anselm Clavé // Jose Polo

Cruïlla del carrer Verdaguer amb Anselm Clavé // Jose Polo

L’estiu és sinònim d’obres a Molins de Rei. En aquest cas, però, les reformes no tenen un motiu estètic, ni tan sols funcional, sinó que busquen una solució a un dels problemes més importants que ha patit el centre del municipi recentment. L’Ajuntament aprofitarà els mesos amb menys trànsit per realitzar una de les actuacions més importants per evitar les reiterades inundacions que ha patit el Centre Vila en els episodis de pluja intensa: la connexió dels col·lectors del Verdaguer i Bruc amb el col·lector de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que comparteix infraestructura amb el Canal de la Infanta. Per això tallarà un punt neuràlgic de la circulació a Molins de Rei: la cruïlla del carrer Verdaguer amb la plaça de l’Ajuntament, de manera que tot el trànsit serà desviat al carrer Anselm Clavé.

Aquesta obra ha de servir perquè l’aigua que baixa per l’antiga riera i que recull bona part de les aigües de Bonavista, Font dels Casats, Riera Nova i La Pau no es desviï cap a la plaça de l’Ajuntament arribant fins el carrer Rafael Casanova, com passava fins ara, i vagi al col·lector del Canal de la Infanta. Amb aquesta mesura es vol reduir en gran mesura el risc de noves inundacions. Es calcula que per aquest punt passa un 30% de les aigües pluvials del municipi.

El director de serveis de l'àrea de Sostenibilitat i Territori, Joan Sanahuja, explicant les obres als veïns // Jose Polo

El director de serveis de l’àrea de Sostenibilitat i Territori, Joan Sanahuja, explicant les obres als veïns // Jose Polo

Les obres, amb un pressupost de 65.000 euros, començaran dilluns 13 de juliol i tindran un termini de cinc o sis setmanes segons ha informat l’Ajuntament en una reunió amb els veïns de la zona. Obriran una rasa d’entre tres i sis metres de profunditat i de 38 de longitud en una actuació que es farà “en una sola fase” i que “no ha de generar més riscos dels necessaris”. 

Reurbanització de l’entorn de Rafael Casanova

No serà l’única reforma que viurà el Centre Vila aquest estiu. La cruïlla del carrer Rafael Casanova amb el carrer Molí passarà a ser de plataforma única, tot i que en aquest cas s’optarà per aglomerat i no pels llambordins com a la zona reformada fa dos estius. A més, s’ampliarà l’estreta vorera que va des del racó de la Xirgu fins al carrer Molí. També s’aprofitarà per renovar els embornals. Aquesta actuació començarà el 3 d’agost i tindrà un termini aproximat de cinc setmanes. De fet, hi haurà un període de temps en què les dues obres coincidiran.

La circulació, afectada

Mapa de circulació durant les obres // Ajuntament de Molins de Rei

Mapa de circulació durant les obres // Ajuntament de Molins de Rei

“No tenim carrers alternatius al Verdaguer”, ha afirmat el regidor de Mobilitat, Miguel Zaragoza, durant la reunió amb el veïnat. “Hem escollit els mesos d’estiu per tenir menys afectació, no és casualitat”, afegeix l’alcalde, Joan Ramon Casals. Així doncs, les afectacions seran importants.

El Verdaguer, una de les arteries circulatòries del municipi, tindrà limitat el seu trànsit. Estarà tallat entre cinc i sis setmanes des de la cruïlla que dóna a la plaça de l’Ajuntament fins al passeig del Terraplè. En aquest punt es podrà girar pel carrer Anselm Clavé cap al barri de la Granja però no es podrà anar fins a l’Ajuntament. Tot i això, la recomanació del consistori és anticipar-se si s’arriba des de la part alta de Molins de Rei i passar pel passeig de la Pau i el polígon Riera del Molí si el que es vol és agafar l’autopista. Uns cartells indiquen el recorregut alternatiu recomanat.

Per la seva banda, les obres de reurbanització i ampliació de voreres del carrer Rafael Casanova també significaran un tall de trànsit d’aquest carrer des de la plaça de l’Ajuntament fins a plaça Pompeu Fabra. La circulació en aquest cas es desviarà pel carrer Ponent. Per intentar facilitar la mobilitat pel Centre Vila, durant les obres es permetrà la circulació pel carrer Major les 24 hores del dia, sense cap tipus de restricció. A més, les obres suposen la cancel·lació temporal de la parada del Molins Bus del pati del Palau. El consistori incorporarà senyals temporals per informar de tots els canvis.

Recomanacions personalitzades