L’Ajuntament pren diferents mesures per evitar les inundacions al centre de Molins de Rei

El govern municipal presenta una bateria de mesures per intentar resoldre les inundacions que afecten al Centre Vila cada cop que cau una gran quantitat d’aigua en poc temps. L’objectiu és intentar que no arribi tanta aigua a la plaça Pompeu Fabra per evitar el col·lapse del col·lector del carrer Molí. Els veïns afectats seran indemnitzats. 

Els veïns escolten les autoritats durant la reunió // Jose Polo

Els veïns escolten als representants de l’Ajuntament durant la reunió // Jose Polo

Després de la remodelació del carrer Rafael Casanova, el centre de Molins de Rei s’ha vist inundat en quatre ocasions en només onze mesos i el govern municipal ha presentat una bateria de mesures per tal d’intentar resoldre aquest greu problema que afecta veïns i negocis de la zona.

El diagnòstic dels estudis que es van demanar després de les segones inundacions és que “un terç de l’aigua que cau a la vila quan plou s’acaba acumulant a la plaça Pompeu Fabra” segons ha explicat l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), en una trobada feta amb els veïns dels carrers afectats. Aquest factor fa que quan plou molt en un espai curt de temps el col·lector situat al carrer Molí es col·lapsi, generant una autèntica situació de caos en aquests dos carrers, el Rafael Casanova i, com efecte col·lateral, el nou flamant pati del Palau. La solució segons explica l’alcalde és “evitar que arribi tanta aigua a aquest punt”. D’aquesta manera, la principal situació que genera les inundacions segons el govern ja no es produiria.

Hi ha tres tipus de mesures per intentar evitar nous episodis d’inundacions: a curt, mig i llarg termini. Pel que fa les primeres, el consistori ha elevat la freqüència de neteja dels embornals de la zona, ha eliminat alguns sifons -instal·lacions hidràuliques en forma de U per evitar els mals olors- i s’ha canviat la circulació de l’aigua pel clavegueram de l’última part del carrer Molí. Alguns dels veïns assistents a la reunió van posar en dubte la utilitat d’eliminar els sifons a més de confirmar que això havia augmentat considerablement la pudor que emana de les clavegueres del també conegut com a carrer de Baix.

A mitjà termini s’espera tornar a connectar una part del sistema de clavegueram antic per evitar la massificació que pateix l’actual, connectar el col·lector del carrer Jacint Verdaguer directament al Canal de la Infanta evitant així que l’aigua d’aquest carrer baixi fins a la plaça Pompeu Fabra o fer una revisió de les comportes del col·lector de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

A llarg termini, es vol fer un Pla Director de Clavegueram per estudiar la situació i elaborar una estratègia més a fons que reguli aquest aspecte del municipi. També es demanarà a Telefònica i al Canal de la Infanta que facin modificacions de les seves infraestructures per millorar l’evacuació de l’aigua quan aquesta s’acumula. Aquesta última mesura, però, va ser qualificada pel Director de Servei de l’Àrea de Sostenibilitat i Territori i càrrec de confiança de CiU, Joan Sanahuja, com un “brindis al sol que calia demanar”. No s’espera, doncs, gaire col·laboració de Telefònica i del Canal de la Infanta. Precisament, Sanahuja ha estat l’encarregat d’explicar els veïns les causes de les inundacions i les mesures que es prendran.

El pati del Palau convertit en una gran piscina un cop la pluja ha afluixat // Jose Polo

El pati del Palau convertit en una gran piscina durant les últimes inundacions // Jose Polo

Indemnitzacions pels afectats

La reunió amb els veïns també ha servit per anunciar que l’Ajuntament posa a disposició d’aquests una línia d’ajuts que “preveu rescabalar el 100% dels danys provocats per les inundacions dels dies 28 i 30 de setembre sempre que es puguin demostrar”, en paraules del primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC).

D’altra banda, l’Ajuntament s’ha posat a disposició de tots els veïns afectats pels talls de llum dels últims aiguats per tal d’assessorar-los en el procés de reclamació a les companyies subministradores. El servei d’assessorament s’ofereix a l’Oficina Municipal d’Atenció al Consumidor situada a la plaça del Mercat.

Recomanacions personalitzades