Josefina Pérez i Pere Garcia es presenten a les primàries d’Iniciativa

Ja es coneixen els dos candidats a encapçalar la llista d’Iniciativa per Molins de Rei a les properes eleccions municipals. Ara s’obre un procés de primàries per confeccionar les llistes i decidir qui dels dos serà el número 1 del partit a les eleccions municipals del mes de maig.

Els dos candidats a l'alcaldia es batran en un procés de primàries // Elisenda Colell

Els dos candidats a l’alcaldia es batran en un procés de primàries // Elisenda Colell

Josefina Pérez i Pere Garcia són les dues úniques persones que han decidit a presentar-se a les eleccions primàries d’Iniciativa per Molins de Rei. Un dels dos liderarà la formació ecosocialista a les pròximes eleccions municipals. Ha estat la primera vegada que, dins el partit, sorgia més d’una candidatura per liderar la llista electoral. Ambdós han aconseguit ser avalats per onze persones, tot i que Pérez es presenta com a militant i Garcia a títol d’independent.

Els discursos dels dos candidats durant la roda de premsa de presentació de candidatures han estat gairebé idèntics. Els dos projectes són clarament similars, amb poques discrepàncies i amb els mateixos eixos vertebradors: regeneració, participació i confluència. Pérez està vinculada al partit en clau local des dels anys 80 i Garcia fa deu anys que es va implicar en l’assemblea local i veu que ara és el moment de fer el pas.

Oda a la confluència

Josefa Pérez, un cop acabat el seu discurs de presentació // Elisenda Colell

Josefina Pérez, un cop acabat el seu discurs de presentació // Elisenda Colell

Després de veure com formacions com la CUP i Podemos s’hagin desmarcat d’una possible confluència d’esquerres en clau local i ERC hagi posposat el possible pacte a després de les eleccions, els dos candidats segueixen insistint en la idea d’unir-se amb altres formacions progressistes.

“No ens donem per vençuts, seguim treballant amb perseverança”, ha afirmat Pérez. L’objectiu: construir un front comú d’esquerres. “Seguirem apostant pels moviments socials i partits polítics que no es vulguin autoexcloure”, ha afegit Garcia per la seva banda. La portaveu d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, Dolors Camats, visitava recentment la Fira de la Candelera per defensar la mateixa idea. 

Participar per regenerar

Els dos candidats han promès que, si governen, seran partidaris d’iniciar processos de participació popular en els grans acords i aspectes de la gestió municipal. I és que, en paraules de Pérez, “cal que tothom entri a l’Ajuntament”. La regeneració o la transformació municipal, han dit els dos candidats, és la clau per un millor municipi. En aquest sentit, Pérez ha explicat que “s’han de canviar actituds conservadores que només saben treballar des de la desídia i la inèrcia”.

Pere Garcia es presenta com a possible cap de llista // Elisenda Colell

Pere Garcia es presenta com a possible cap de llista // Elisenda Colell

Garcia ha estat més concret en una possible obra de govern. Se centraria en elaborar més plans d’ocupació, crear una empresa única que dugui a terme tots els serveis que ara són concessions, canviar la mobilitat del Centre Vila per fer-la “realment pels vianants”, millorar la mobilitat al passeig del Terraplè i els accessos a l’estació, construir un espai ciclista, ajudar les persones amb mobilitat reduïda i fomentar un nou model d’activitat comercial i industrial.

Per la seva banda, Josefina Pérez ha destacat més la defensa dels drets socials com a valor dels ecosocialistes. En aquest sentit, Pérez ha destacat la voluntat de treballar pel “benestar, el feminisme i la cohesió social” perquè segons ella “no hi ha democràcia sense serveis socials ni respecte al medi ambient”. En la mateixa línia, Garcia ha remarcat les seves intencions per formar un “govern d’equitat i compromís amb els més dèbils“.

Procés participatiu

Des d’ara i fins el 18 de febrer, totes les persones residents a Molins de Rei i majors de 16 anys podran entrar a participar sobre quin dels dos candidats prefereixen a les llistes d’Iniciativa, així com en la confecció del programa. En dues setmanes es coneixeran els resultats d’un cens que de moment ja compta amb 140 persones registrades.

Recomanacions personalitzades