Iniciativa comença un procés de primàries per escollir cap de llista

Iniciativa per Molins de Rei triarà el seu cap de llista per a les eleccions municipals 2015 a través d’un procés d’eleccions primàries obertes. Tot i això, els ecosocialistes no obliden l’objectiu d’arribar a confluir amb altres formacions d’esquerres. 

La seu d'Iniciativa es va omplir de militants per debatre al voltant de la independència i el federalisme // David Guerrero

La seu d’Iniciativa plena de militants en un debat sobre independència i federalisme // David Guerrero

L’assemblea local d’Iniciativa per Molins de Rei ha iniciat un procés d’eleccions primàries obertes d’on sortirà el seu alcaldable de cara a les pròximes eleccions municipals. Els candidats s’hauran d’inscriure en el cens d’electors i aconseguir l’aval de, com a mínim, cinc persones de l’agrupació per poder participar en el procés.

Serà la tercera vegada que Iniciativa escull el seu alcaldable mitjançant un procés d’aquestes característiques. Els coordinadors de l’agrupació local, Rafa Bellido i Mercè Ferrer, han assegurat que la fórmula de primàries obertes significa “anar un pas més enllà en l’apropament entre institucions i ciutadania”. L’objectiu és “seguir facilitant l’accés a la política municipal a diverses persones independents de Molins de Rei i sumar voluntats des de l’esquerra”. Es vol, doncs, obrir el partit ecosocialista a persones que fins ara no hi estaven vinculades.

L’objectiu és la confluència

El veritable objectiu d’Iniciativa és, però, arribar a confluir amb altres partits d’esquerres de Molins de Rei. Des del principi, bona part dels seus militants s’han involucrat en l’anomenat grup promotor de la Confluència Social de les Esquerres, que ja té més de mig any de vida i ha vist el rebuig d’altres formacions com la CUP, EUiA i Podemos.

Fruit de les converses sobre la confluència, el guanyador de les eleccions primàries d’Iniciativa haurà d’assumir “el document de compromís ètic sorgit del procés de confluència amb altres forces d’esquerres de la Vila”, segons indiquen els ecosocialistes a través d’un comunicat. Tot i que una unió entre partits abans de les eleccions sembla molt difícil a hores d’ara, és cert que alguns partits com ERC ja han fet una crida a pactar les forces d’esquerres després dels comicis electorals.

Recomanacions personalitzades