Podemos es presentarà a les municipals amb un altre nom

El cercle de Podemos Molins de Rei decideix que es presentarà a les properes eleccions municipals formant una candidatura ciutadana sense utilitzar la marca del partit. D’aquesta manera respectarien la decisió de l’assemblea ciutadana de Madrid de no presentar-se a les municipals. 

D'esquerra a dreta: Lucas Silvano, Ruth Castro i Alejandro Pérez // Jose Polo

Membres de Podemos en una assemblea // Arxiu: Jose Polo

Podemos Molins de Rei volia presentar-se a les eleccions municipals i, tot i que l’assemblea ciutadana de Madrid ha decidit no presentar candidatures, ho farà. La fórmula per fer-ho: “l’agrupació d’electors” o el que és el mateix, una candidatura d’independents amb un altre nom. Aquesta és la principal conclusió que es pot extreure de l’última assemblea oberta del partit, feta a la plaça de la Creu, i amb l’assistència de més 40 persones segons els propis organitzadors.

No ho faran sols. Fonts del cercle de Podemos Molins asseguren a Viu Molins de Rei que presentant-se amb un altre nom serien una candidatura “més oberta” a la ciutadania i “sense dependència” de les estructures de partit. De fet, persones d’EUiA o Equo podrien formar part part del projecte, a més de ciutadans sense militància política.

No a la confluència amb Iniciativa

De la mateixa manera que la CUP, Podemos no vol sentir parlar d’un possible procés de confluència amb Iniciativa. Alguns militants ecosocialistes han assistit a l’assemblea de la plaça de la Creu i han vist com la nova formació rebutjava aquesta opció. Segons ells, a Iniciativa per Molins de Rei no s’ha fet “autocrítica” i, a més, falta “projecte” a nivell local. Tot i això, Podemos no es tanca a altres aliances sempre que “siguin ciutadanes i no de partit”, segons expliquen en un comunicat.

Recomanacions personalitzades