La zona esportiva del barri del Canal ja té projecte definitiu

El complex esportiu proporcionarà espai a 7 entitats esportives de Molins de Rei. El projecte s’estructura en 3 fases. La primera, amb data de finalització per l’abril de 2014, reformarà el camp de futbol Ricard Ginebreda. L’Ajuntament valora utilitzar les plaques fotovoltaiques en l’estructura.

El projecte de zona esportiva vol revitalitzar el barri del Canal // Ajuntament de Molins de Rei

El projecte de zona esportiva vol revitalitzar el barri del Canal // Ajuntament de Molins de Rei

L’obra més esperada dels últims anys per l’esport de Molins de Rei, la zona esportiva del barri del Canal, ja té projecte definitiu. L’Ajuntament l’ha presentat davant les entitats esportives i els veïns de la zona i, posteriorment, ho farà públic davant els mitjans de comunicació i la resta de la ciutadania. 7 entitats esportives es reuniran en un complex esportiu que promet “impulsar el Canal més enllà de termes estrictament esportius” segons indica l’alcalde i regidor d’Esports, Xavi Paz, en declaracions a Viu Molins de Rei.

El projecte inclou la remodelació definitiva del Municipal Ricard Ginebreda, camp de futbol on l’Atlètic Incresa fa les seves activitats, considerat com el pitjor equipat del Baix Llobregat segons els jugadores dels diferents equips. Aquesta remodelació del camp de futbol, que ha estat objecte de nombroses reivindicacions per part dels seus usuaris, està prevista que finalitzi a l’abril del 2014. Per tant l’Atlètic Incresa tindrà unes instal·lacions dignes d’aquí a 14 mesos. Paz reconeix que és una de les accions que “més il·lusió” li fa impulsar com a alcalde. El president de l’Incresa, Ramon Sicart, explica en declaracions a aquesta redacció que estan “satisfets de tenir, per fi, un projecte i unes dates concretes”. És l’història del patiment d’una entitat esportiva que, fer fi, arriba al seu final.

Construcció en diferents fases

A part de l’Atlètic Incresa, també realitzaran les seves activitats a la zona esportiva Ricard Ginebreda el Club Halterofília Molins de Rei, la secció de judo del CE Molins de Rei, el Club Tennis Taula Atlètic Molins de Rei, el Club Gimnàs Molins de Rei, la secció d’escalada del Centre Excursionista de Molins de Rei i la secció d’atletisme de l’Associació Esportiva Molins de Rei. Les diferents entitats aniran arribant al Canal a mesura que es vagin completant les diferents fases del projecte.

La primera fase del projecte inclou la construcció d’uns nous vestidors  per al camp de futbol, la construcció d’una nova graderia, un bar i la remodelació de la zona que dóna accés al camp per tal de tenir un millor accès al parc del Llobregat dotant d’espai atractiu amb una zona de jocs infantils. Es realitzarà una inversió d’ 1.250.000€ que prové de diverses fonts: de l’Ajuntament a través de la partida recollida als pressupostos municipals del 2012 (736.000€); de les operacions del Catàleg d’actuacions metropolitanes (Came) de l’Àrea Metropolitana (100.000€),; i del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC), ajuda que s’aprovarà en el proper ple municipal del mes de febrer (414.000€).

En 14 mesos el Ricard Ginebreda tindrà, per fi, unes instal·lacions dignes // Ajuntament de Molins de Rei

En 14 mesos el Ricard Ginebreda tindrà, per fi, unes instal·lacions dignes // Ajuntament de Molins de Rei

La segona de les fases començarà a fer-se al juny de 2014 i la seva finalització està prevista pel gener del 2015. En aquesta fase es construirà un pavelló que donarà servei a l’halterofília, el tenis taula i el judo. Serà un espai multidisciplinar, que permetrà compaginar els diferents esports simultàniament i, en cas que sigui necessari, fer-ne un ús exclusiu en motiu de campionats o esdeveniments. En aquests moments, la regidoria d’Esports es troba en converses amb les diferents entitats esportives per tal de copsar les necessitats específiques d’aquestes i incorporar-es al projecte. En aquesta segona fase, també es realitzarà una segona zona de vestidors per donar serveis als esports nouvinguts al barri del Canal. Tindrà un cost de 850.000€ que es costejaran amb una segona línia del CAME de l’Àrea Metropolitana i la subvenció que el Consell General de l’Esport va atorgar en el seu dia per a la construcció d’una nova sala d’halterofília.

La tercera fase, feta especialment per a l’atletisme, la gimnàstica i l’escalada no té una previsió de construcció ja que, ara per ara, l’Ajuntament no ha trobat el finançament necessari per realitzar-la. Es construirà un gimnàs, s’incorporarà el rocòdrom i el búlder que ara es troben al Poliesportiu Municipal i es realitzarà una zona apte per a la pràctica de l’atletisme, tot i que no serà una pista completa. Segons ha declarat l’alcalde i regidor d’Esports en declaracions a Viu Molins de Rei, s’espera “tenir un projecte executiu d’aquesta fase abans d’acabar l’actual legislatura”.

Possible ubicació de les plaques fotovoltaiques 

Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, una de les mesures que està estudiant l’Ajuntament de Molins de Rei es la col·locació de les plaques fotovoltaiques que l’anterior equip de govern (ICV + ERC + CiU) va posar a la plaça del Molí a la nova zona esportiva del barri del Canal. D’aquesta manera, les plaques passarien d’estar en un lloc on es fan ombra a tenir un ús concret després de ser construïdes al febrer de 2011 i no entrar mai en funcionament. Paz explica que el problema d’aquesta possible solució per una infraestructura que va costar 282.000€ és que la nova instal·lació de les plaques “pot sortir massa cara”. D’altra banda, segons ha pogut aquesta redacció també s’està estudiant aprofitar el moment d’obres a la zona per construir un skatepark al parc del Llobregat, donant resposta a una reivindicació que s’ha realitzat durant els últims mesos per una part de la joventut molinenca.

Recomanacions personalitzades