El Consell de Seguiment de la Crisi concreta un seguit de propostes

Després de mesos de reunions preliminars, el Consell de Seguiment de la Crisi ha presentat un pla d’acció pels propers tres anys que recull més de 60 mesures contra la crisi en clau local centrant-se en la cohesió social, l’ocupació i la reactivació econòmica.

Les reunions del Consell de Seguiment de la Crisi s’han celebrat a la sala de plens de l’Ajuntament // Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament ha presentat un full de ruta que estableix mesures consensuades amb la trentena d’agents socials i polítics de la vila que formen part del Consell de Seguiment de la Crisi, constituït el passat mes de març. Les mesures presentades inclouen els àmbits de Família, Serveis Socials, Ocupació, Habitatge, Serveis Públics i Cohesió social i Reactivació Econòmica. Sota el títol “Acord per la cohesió social, l’ocupació i la reactivació econòmica a Molins de Rei 2012-2015″, el document final respon a les propostes debatudes durant els últims mesos.

S’han recollit mesures molt diverses que posen l’accent en diverses temàtiques i que es materialitzaran al pressupost del 2013. Pel que fa al manteniment dels serveis públics i l’atenció social, es traduirà en beques menjador, un reforç dels serveis socials i habitatges a preus socials. La creació de llocs de treball és la segona de les àrees sobre la que s’ha treballat i s’han acordat bonificacions fiscals per a les empreses que contractin aturats i la intenció de potenciar la formació laboral. La tercera línia d’actuació és la millora de la competitivitat empresarial. En aquest cas, s’instal·larà una xarxa WIFI, es potenciarà l’excel·lència comercial i es simplificarà la tramitació per a les activitats de nova creació. Moltes de les propostes que finalment es tiraran endavant ja es van posar sobre la taula a la darrera reunió, celebrada el mes de juliol.

Aplicació de mesures en procés

Fonts municipals indiquen que aquests propostes apuntades pel Consell de Seguiment de la Crisi ja s’estan tractant d’incorporar al Pla Local d’Habitatge, el Pla Municipal de Serveis Socials, el Pacte Local per a l’Ocupació, el nou web municipal o la recent congelació dels preus de les escoles bressol.

El Consell de Seguiment de la Crisi es reunirà al febrer de l’any vinent per fer balanç de les mesures preses i la seva aplicació, seguint així el calendari previst. Segons l’alcalde, Xavi Paz, “el repte és saber donar resposta a les necessitats més urgents i, alhora, saber planificar a mig i llarg termini”. Paz ha reiterat el compromís amb garantir uns serveis públics universals com un element bàsic per garantir la cohesió, afirmant que “les persones i els seus drets no poden pagar el preu de la crisi”.

Recomanacions personalitzades