Esquerres per Molins de Rei presenta una llista hereva de la consulta per la independència

Esquerres per Molins de Rei ha presentat una llista electoral encapçalada pel tàndem Víctor Puntas – Jordi Romeu. Els segueixen participants actius de Molins Decideix!, diversos independents i tanquen la llista tots els ex-regidors d’ERC i ENMR.

La coalició entre Esquerra Republicana de Catalunya i Esquerra Nacionalista de Molins de Rei va presentar el passat dissabte les 28 persones que formen part de la llista electoral. Després de fer-se públic que Jordi Romeu -actual regidor de Cultura- aniria de número 2, formant tàndem amb el cap de llista, Víctor Puntas -actual primer tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Solidaritat i Nova Ciutadania-, faltava per conèixer quins serien els possibles nous regidors de l’Ajuntament després de que tant Ferran Portolà com Xavier Montserrat anunciessin que no repetirien.

Sílvia Guillén passa a ser la número 3 de la coalició Esquerres per Molins de Rei // David Guerrero

Davant una setantena de persones a la plaça del Mercat, es va donar a conèixer que Sílvia Guillén serà la número 3 d’Esquerres per Molins de Rei. Si la coalició aconsegueix mantenir els regidors que té actualment, la periodista i coordinadora de Comunicació de Molins Decideix! seria una de les noves cares en entrar al consistori. Guillén va assegurar que es va quedar “amb ganes de continuar treballant després de la consulta i Esquerres per Molins de Rei és qui millor recollia aquest esperit”. A més de Sílvia Guillén, també provenen de la consulta independentista Marc Rebulà -número 6 de la llista-, Pere Jordi López -número 9- i Rossend Costa, al desè lloc de la llista. Tots ells van participar a la consulta del 28 de febrer i Víctor Puntas ho va voler remarcar, com ho ha fet des del primer dia que es va donar a conèixer la coalició entre ERC i ENMR. Aquest gest mai ha agradat a la CUP, on militen alguns dels membres més actius de Molins Decideix!, que ha demanat en reiterades ocasions que no es faci una apropiació partidista de la Consulta.

El número 4 de la llista l’ocupa el president de la secció local d’ERC, Toni de la Flor. El segueix la geògrafa i dinamitzadora sociocultural, Meritxell Puig, que apareix com independent, igual que l’empresaria molinenca Isabel Romero, que ocupa el vuitè lloc. A més de Jordi Romeu, d’Esquerra Nacionalista és present la doctora en economia per la UB, Enriqueta Aragonés, ocupa el número 7. ENMR, amb un número minso de militants, també compta amb Emilià Revenga al número 15.

Els membres de la llista d'Esquerres per Molins de Rei es van fer una foto junts al finalitzar l'acte // David Guerrero

L’alcaldable d’Esquerres per Molins de Rei, Víctor Puntas, va explicar que tots els membres de la llista electoral tenen tres elements en comú: “són persones arrelades al país, són persones progressistes i d’esquerres i són persones amb un clar sentiment de pertinença a Molins de Rei”. Puntas es va mostrar convençut que aquests elements són un “sentiment majoritari a la vila”.

Acabar amb el desgovern municipal

Jordi Romeu va fer balanç dels esdeveniments succeïts durant els últims mesos // David Guerrero

El número 2, Jordi Romeu, va ser qui més es va mullar i va fer balanç de la legislatura que ja acaba. El regidor de Cultura es va mostrar contundent en la seva crítica al govern actual del que forma part: “S’han d’acabar els regnes de taifes a l’Ajuntament” i va reconèixer que “ens ha faltat lideratge en els moments més difícils del mandat”. Per a Romeu, “alguna cosa ha fallat quan hi ha més elements de polèmica que de satisfacció”, reconeixent que “l’Ajuntament ha mostrat una imatge de desgovern amb picabaralles”. Romeu es va qualificar com “corresponsable d’aquest govern municipal” i va argumentar en la seva defensa que els membres d’Esquerres per Molins de Rei han denunciat “actituds que no ens han agradat, perquè hi ha maneres de fer que s’han de canviar”.

Romeu no es va oblidar de la oposició, a qui va acusar de jugar “un paper ben galdós, actuant més per interessos polítics que no pas per responsabilitat institucional”. Sorprenentment no va a deixar a ningú fora del seu discurs, ni tant sols a la interventora: “els polítics, amb les nostres virtuts i els nostres defectes, passem l’examen de les eleccions cada quatre anys; els interventors han de passar les oposicions només un cop a la vida”, va assegurar Jordi Romeu, deixant clar que tot i ser número 2 pensa jugar un paper principal durant la campanya electoral.

Suport dels exregidors

Tanquen la llista tots els regidors d’Esquerra i ENMR des de l’any 1979: Xavier Montserrat (1999-2011), Núria Garriga (1999-2007), Ferran Portolà (2007-2011), Hortènsia Ràfols (2005-2007), Òscar Navarro (2003-2005), Joan Sàbat (1991-1999), Francesca Riera (1987-1991), i Francesc Rimblas (1979-1983). Garriga i Sàbat són els dos exregidors d’Esquerra Nacionalista, la resta ho són d’ERC. Segons Víctor Puntas, és un gest de “continuïtat del fil conductor de la gent que ha treballat des de 1979 per Molins de Rei”.

Víctor Puntas ha aconseguit que Esquerres per Molins de Rei compti amb el suport de tots els exregidors // David Guerrero

El regidor de Serveis Socials,Infància, Emancipació Juvenil i Gent Gran, Xavier Montserrat, va reconèixer que “ha estat impagable ser regidor” i va confessar el que havia estat més important per a ell: “representar a la gent de Molins, a la que ens va votar i a la que no, amb l’objectiu de fer Molins de Rei un referent”. Montserrat va contestar a les acusacions de falta de lideratge a l’equip de govern, arribades des de l’oposició però també dels mateixos socis de govern, i va assegurar que a les seves regidories “hi ha hagut molt lideratge, s’ha fet 1 progressió molt gran”. Tot i això, Montserrat va reconèixer que “potser ha fallat la direcció”.

Tot i mantenir com a número 1 i 2 les cares més conegudes i visibles de la coalició, dels quinze primers llocs de la llista, només 4 persones ja han format part d’alguna llista electoral. “Es tracta d’un projecte renovat”, va defensar Puntas. En total, la candidatura està formada per 16 homes i 12 dones. D’elles, 12 són militants d’ERC, 5 d’ENMR i 11 són independents.

La llista completa d’Esquerres per Molins de Rei:

 1. Víctor Puntas (ERC)
 2. Jordi Romeu (ENMR)
 3. Sílvia Guillén (independent)
 4. Toni de la Flor (ERC)
 5. Meritxell Puig (independent)
 6. Marc Rebulà (independent)
 7. Enriqueta Aragonés (ENMR)
 8. Isabel Romero (independent)
 9. Pere Jordi López (independent)
 10. Rossend Costa (ERC)
 11. Ariadna Buendía (independent)
 12. Pep Surià (ERC)
 13. Elisabet Busquet (independent)
 14. Vícto Marcos (independent)
 15. Emilià Revenga (ENMR)
 16. Montse Serra (ERC)
 17. Jordi Capdevila (ERC)
 18. Rosalia Cornet (independent)
 19. Lluís Benet (ERC)
 20. Aina Surià (ERC)
 21. Xavier Montserrat (ERC)
 22. Núria Garriga  (ENMR)
 23. Ferran Portolà (independent)
 24. Hortènsia Ràfols (ERC)
 25. Òscar Navarro (independent)
 26. Joan Sàbat (ENMR)
 27. Francesca Riera (ERC)
 28. Francesc Rimblas (ERC)

Recomanacions personalitzades