Toni de la Flor: Temps de silenci

Des del passat 21 de gener no havia publicat cap altre col·laboració meva en aquest mitjà molinenc. I és que, d’ençà d’aquell dia, he guardat silenci per poder dedicar-me, juntament amb altres companys, a establir converses amb la resta de grups polítics de l’àmbit independentista de la vila.

La pausa ha valgut la pena ja que, de forma discreta i costosa, hem avançat en el que nosaltres anomenem unitat independentista de cara a confeccionar una llista conjunta per a les properes eleccions municipals del 22 de maig. El passat dia 9 de març es va donar a conèixer l’acord d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) amb Esquerra Nacionalista de Molins de Rei (ENMR), amb persones independents provinents tant del teixit associatiu molinenc com de l’organització de la consulta del 28 de febrer de l’any passat, així com amb algun ex-membre de Reagrupament. És, a dia d’avui, el màxim que hem pogut aconseguir amb l’esforç i la predisposició d’alguns i la confirmació per part d’altres que s’estimen més presentar-se en solitari. Això no treu que després del 22 de maig, i siguin quins siguin els resultats obtinguts per tots, continuem insistint en treballar plegats per conformar el més aviat possible la màxima unitat independentista a la nostra vila.

Mentre no comença la campanya per a les eleccions municipals tenim temps per anar treballar les ofertes electorals que portem preparant des del setembre de l’any passat i que, conjuntament amb els companys d’ENMR, podrem oferir properament a la ciutadania. També serà el moment de donar a conèixer totes les persones que aniran a la llista dels propers comicis.

Esperem presentar persones amb predisposició per treballar amb esperit renovador, partint de l’autocrítica al govern anterior, esmenant el que no s’ha fet bé i aportant el millor de les seves experiències i de les seves propostes innovadores en tots els camps de la gestió municipal. Això si és que formem part del nou govern, i si no és així ho farem des d’una oposició constructiva i no destructiva, postura que han pres alguns en aquest mandat que s’acaba.

Per això establirem contacte amb les associacions de veïns de tots els barris i amb les entitats de la vila, a fi d’incorporar el que ells creguin que poden aportar de positiu a la nova etapa que es presenta a partir d’aquest 22 de maig en una situació de crisi econòmica que esdevindrà encara força complicada.

Un cop estigui tot elaborat ho donarem a conèixer a la ciutadania, juntament amb les persones que proposarem per ser regidors i regidores capaços de gestionar convenientment el nou ajuntament. En definitiva, demanar-vos que ho valoreu tot per donar el vostre vot a qui més confiança us mereixi de tots els grups polítics que ens presentarem.

 

P.D. – Després d’escriure aquest article per al “Viu Molins”, aquest  mateix mitjà publicava avui el següent: “La CUP nega haver-se reunit amb ERC per crear una candidatura unitària”. És veritat. El nostre propòsit ha estat fer-ho amb tots els grups polítics de l’àmbit independentista, i així ha estat a excepció de la CUP. Hem tingut converses informals amb una persona molt significada i representativa d’aquesta formació, amb qui coincidim els dimecres com a comentaristes a Ràdio Molins de Rei. A dia d’avui, però, no ha estat possible concretar un dia que els anés bé a la CUP. De fet, l’última cita s’havia fixat per aquest dijous passat a les sis de la tarda, però aquest cop van anul·lar la trobada poques hores abans. Hem de suposar que és aquest el motiu pel qual han emès ara aquest darrer comunicat. I aquesta és una informació que, haig de dir, no s’ajusta del tot a la realitat.

El que sí ha fet la CUP és donar a conèixer públicament les condicions que posen per pactar amb qui sigui, i que el 80% dels seus prefereix anar en una llista sols, és a dir, sense pactar amb ningú. Les converses que han tingut amb ENMR ens han donat a entendre que ells tenien clar anar sols o amb qui acceptés aquestes condicions. Possiblement a sis mesos vista hagués estat mes fàcil poder treballar-les per intentar arribar a un acord, però donat que el 30 de març venç el termini per poder presentar les candidatures de coalicions per aquestes properes eleccions municipals, i tenint en compte el diàleg que han mantingut amb ENMR, el cert ens que no ens ho han posat gens fàcil.

Tal com hem dit, el 22 de maig no s’acaba el món, i per tant seguirem intentant conformar la màxima unitat independentista a la nostra vila, deixant de banda els resultats electorals que cadascú de nosaltres obtingui.

Recomanacions personalitzades