La moto elèctrica de la molinenca Silence ja supera les vendes de les de gasolina

La moto elèctrica fabricada a Molins de Rei per l’empresa Silence supera les vendes de les motocicletes de gasolina i es converteix en la més venuda de l’any a Espanya. Fins ara només era líder de vendes en el mercat elèctric.

Carlos Sotelo en una imatge d’arxiu // Viu Molins de Rei

La moto més venuda de l’any a Espanya porta segell molinenc. Es tracta de la Silence S02 i es fabrica al polígon El Pla de Molins de Rei. Per primera vegada a la història, el model de l’empresa de Carlos Sotelo supera en vendes les motocicletes de gasolina. Tota una fita històrica, ja que mai cap vehicle elèctric havia superat les vendes dels que funcionen amb combustible.

En xifres d’Anesdo, l’Associació nacional d’empreses del sector de les dues rodes, l’scooter cent per cent elèctrica de la firma amb seu al municipi encapçala les vendes dels cinc primers mesos del 2020 després que Silence hagi aconseguit un creixement d’un 143,9%. En canvi, la resta de marques del sector que han experimentat una davallada del 37%.

Des de gener a maig, Silence ha comercialitzat 2.564 unitats passant per davant de marques reconegudes com Kymco, Honda, Yamaha, Piaggio, Kawasaki, BMW o KTMA.

De fet, durant el confinament Silence també ha premut l’accelerador presentant la Silence 02 Low Speed, un nou model pensat per a una nova mobilitat i amb un menor cost que es fabricarà entre Molins de Rei i Sant Boi. Recentment també s’ha donat a conèixer la moto elèctrica que ha fabricat per a Seat.

La carrera meteòrica de Silence

La carrera meteòrica de Silence és innegable. L’empresa va arribar a Molins de Rei fa gairebé tres anys després d’haver arrencat a Esplugues de Llobregat, i des de llavors ja s’ha posicionat com un líder indiscutible en la fabricació de motocicletes elèctriques en l’àmbit europeu.

En els últims anys també ha experiment ha experiment un creixement empresarial exponencial, passant de fer 100 motocicletes a l’any a fabricar-ne 8.000 durant el 2019.

Per això l’augment els ha portat a buscar noves seus de fabricació com la que instal·laran a Sant Boi en els propers mesos per començar a fabricar la Silence 02 Low Speed.

De fet, les fites empresarials de Silence van fer que aquest mitjà disingís el seu fundador, Carlos Sotelo, com a personatge Viu Molins de Rei 2019.

Notícies relacionades:

Recomanacions personalitzades