La seu molinenca de Silence deixarà de fabricar motos elèctriques per passar a fer bateries

La companyia, líder en la fabricació de motocicletes elèctriques situada a Molins de Rei des de fa gairebé tres anys, traslladarà la producció de vehicles a una nova planta a Sant Boi de Llobregat perquè la molinenca ha quedat petita i ara realitzarà exclusivament les bateries.

A la fàbrica s'hi fan tant les motos com les bateries // Jordi Julià
Imatge d’arxiu de la planta de Silence a Molins de Rei // Jordi Julià

“La planta de Molins de Rei se’ns ha quedat petita”. Així ho reconeixia aquest dijous en una roda de premsa telemàtica Carlos Sotelo, fundador i director de Silence. Per això, l’empresa de fabricació de motocicletes elèctriques ha decidit seguir creixent i traslladar la producció de vehicles a una nova planta de Sant Boi de Llobregat més àmplia, que preveu que comenci a funcionar abans del 2021.

En paraules de Sotelo, el trasllat és necessari perquè la de Sant Boi serà una planta “molt més gran” que la molinenca. Tanmateix, l’activitat a la planta industrial de Molins de Rei no cessarà, ja que l’empresa destinarà la seu que té al municipi a la fabricació de bateries. Uns components que, per al director, són imprescindibles: “Hi ha un equip de 25 persones en el departament d’Innovació i Desenvolupament que hi dediquen la màxima atenció”.

L’empresa, que va arribar Molins de Rei fa gairebé tres anys després d’haver arrencat a Esplugues de Llobregat, és líder en la fabricació de motocicletes elèctriques en l’àmbit europeu i en els últims anys ha experiment un creixement empresarial exponencial: ha passat de fer 100 motocicletes a l’any a fabricar-ne 8.000 durant el 2019, un creixement que des de fa temps ja feia plantejar ubicar la producció a un altre emplaçament per donar resposta a l’alta demanda.

Pel que fa a quota de mercat, la companyia aglutina el 85% del mercat de motocicletes elèctriques en l’àmbit estatal, i el 38% de l’europeu. Silence va tancar el 2019 amb una facturació d’uns 35 milions d’euros.

Recomanacions personalitzades