Silence fabricarà la primera motocicleta elèctrica de Seat

La firma, amb seu i fàbrica a Molins de Rei, serà l’encarregada de realitzar el nou vehicle de la multinacional. A més, l’any vinent impulsaran un sistema de bateries compartides per eliminar l’espera de la recàrrega.

La primera moto elèctrica de Seat // Jose Polo

Seat fa el salt cap a la mobilitat urbana sostenible amb la creació de la seva primera motocicleta 100% elèctrica, l’e-Scotter. Així ho ha anunciat el president de la companyia amb planta a Martorell, Luca de Meo, aquest dilluns en el marc de la fira Smart City Expo World Congress.

La multinacional fa aquesta proposta en col·laboració amb Silence, empresa líder en motos elèctriques en l’àmbit europeu ocupant un 37% de la cuota de mercat. La marca, amb seu i fàbrica a Molins de Rei des del 2017, serà l’encarregada de fabricar l’e-Scotter.

“Treballar amb una empresa com Seat és un premi al treball que portem fet durant els últims set anys y ens ajudarà a créixer”, ha valorat el director general de Silence, Carlos Sotelo.

Tot i això, no es pot assegurar que les noves motos de Seat siguin fabricades a Molins de Rei. I és que el creixement exponencial de Silence fa que estiguin estudiant crear una nova factoria que, possiblement, estaria situada a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Bateries compartides per eliminar el temps d’espera

Silence també ha aprofitat la fira sobre les ciutats intel·ligents que es porta a terme al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona per presentar el seu nou projecte Battery Swapp, consistent bateries compartides sota subscripció.

Arrencarà amb una prova pilot l’any vinent a Barcelona. En un principi, hi haurà 100 punts on els usuaris substituiran les bateries de la seva moto per un altre ja carregada anteriorment. D’aquesta manera, s’elimina el temps d’espera de la recàrrega.

Els usuaris no seran els propietaris de les bateries en aquest nou sistema. Pagaran una quota de subscripció mensual de 20 euros mensuals aproximadament per fer ús del servei.

Carlos Sotelo, director general de Silence, a l’Smart City Expo World Congress // Jose Polo

La firma encapçalada per Carlos Sotelo també ha presentat un prototip d’arbre solar que “permetrà carregar les bateries amb un mòdul de plaques sense necessitat de connexió elèctrica”.

Recomanacions personalitzades