El fundador de l’empresa Silence, personatge Viu Molins de Rei 2019

L’empresari Carlos Sotelo ha estat distingit amb el títol de personatge de l’any en la presentació de l’Anuari 2019. El nou anuari del mitjà digital líder a Molins de Rei recull les notícies més destacades de l’any i reportatges a foc lent.

Presentació de l’anuari Viu Molins de Rei 2020

Si hi ha un empresari que ha tingut una carrera meteòrica és Carlos Sotelo. Fa dos anys i mig va decidir traslladar a Molins de Rei el negoci de motos elèctriques que havia arrencat a Esplugues de Llobregat, i des de llavors no ha parat de créixer. L’empresa Silence ha passat de produir 100 motos a l’any a fer-ne 8000. Un augment que els ha obert la porta de Seat, que els ha ofert produir la seva nova moto elèctrica.

El creixement ha estat abismal i per això Viu Molins de Rei ha volgut reconèixer Sotelo com a personatge de l’any 2019. El fundador de Silence ha rebut el guardó aquest dimecres en l’acte de presentació de l’Anuari 2019, la publicació en paper del mitjà digital líder de Molins de Rei que recull les notícies més destacades de l’any, i on Sotelo apareix en la tradicional secció reservada per al personatge de l’any.

Els directors del mitjà entregant el premi a Carlost Sotelo // Viu Molins de Rei

“Fa dos anys ja vam destacar la figura de Sotelo per la seva iniciativa emergent i aquest any ho hem volgut tornar a fer per tot el que ha aconseguit amb tan poc temps”, ha destacat el codirector de Viu Molins de Rei, David Guerrero, durant l’acte. Guerrero també ha remarcat que enguany l’anuari ha volgut donar una importància especial a la cultura per l’impuls que se li ha donat durant el 2019: “Tant la nova biblioteca com la recuperació del Carnaval són fites culturals remarcables que hem d’explicar”, ha dit.

La presentació del nou anuari ha donat a conèixer els principals temes que configuren la publicació d’enguany, i ho ha fet en companyia d’alguns dels seus protagonistes. Per exemple, l’acte ha comptat amb la directora de la biblioteca, Montse Vega, que també ha agraït al mitjà haver triat el nou equipament per presentar l’anuari.

La directora de la biblioteca, Montse Vega, durant la seva intervenció // Viu Molins de Rei

En la presentació també hi ha estat present un altre dels protagonistes culturals de l’edició: el comitè de l’Antifaç. Els encarregats de recuperar les figures tradicionals del Carnaval han estat representats pel membre del comitè Miquel Burgés, que ha explicat que enguany seguiran consolidant el retorn de les figures potenciant el Ball del Poble, del qual no ha volgut desvelar més detalls: “Queda molt poc pel Carnaval i ja estem escalfant motors, d’aquí poc coneixereu més innovacions”.

Les eleccions municipals i el tribut metropolità també centren l’anuari

A banda de la cultura, l’equip de periodistes que integra el mitjà també ha desvelat els temes que ocupen les pàgines dels apartats de política i societat. En política, el nou anuari es fa ressò de les eleccions municipals, així com dels resultats dels comicis al municipi.

Com a convidat de la secció, la presentació ha tingut el nou alcalde, Xavi Paz, que ha celebrat que el mitjà digital compleixi deu anys aquest 2020 i que també hagi arribat a la sisena edició del tradicional anuari. Paz ha reconegut que “l’aparició de Viu Molins de Rei ha revolucionat el panorama comunicatiu de la vila”.

L’alcalde, Xavi Paz, ha agraït la tasca comunicativa del mitjà // Guillem Urbà

En el vessant social, el col·lectiu convidat ha estat la nova associació Stop Tribut AMB, que durant el 2019 ha liderat les reivindicacions veïnals en contra del nou impost metropolità. Però l’anuari no només posa el focus social en aquesta lluita, sinó que també es fa ressò d’altres qüestions com la polèmica que  encara arrossega el possible nou crematori de Mèmora, les obres de la Carretera, la recuperació  del camí del riu i la culminació de la transformació de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda.

Totes aquestes informacions es combinen amb reportatges en profunditat sobre qüestions com la tasca social de Can Santoi amb menors migrants i l’augment dels preus de lloguer a Molins de Rei. “L’accent social sempre hi és i ens agrada fer un periodisme a foc lent”, ha destacat l’altre codirector del mitjà, Jose Polo.

La molinenca Rosa Raventós ha representat Stop Tribut Metropolità // Viu Molins de Rei

L’ascens de l’hanbol masculí, principal tema esportiu

En esports, la publicació es fa ressò d’un dels temes esportius més destacats del 2019: la conquesta de la Lliga Catalana per part de l’hanbol masculí. De fet, l’entrenador i el capità de l’equip, Bernat i Xavi Anducas, han estat els convidats de la secció d’esports. El tàndem Anducas ha celebrat que l’anuari expliqui una de les grans victòries esportives de l’hanbol molinenc i ha atribuït la gesta al compromís dels membres de l’equip.

La presentació de la publicació ha acabat donant a conèixer els temes que integren la secció d’economia. Entre ells figuren la transformació de Les Licorelles en polígon, el creixement de l’empresa Silence i la renovació corporativa de la Fira de la Candelera.

Bernat i Xavier Anducas han explicat les claus de l’ascens de l’hanbol // Viu Molins de Rei

A la venda en diferents establiments

L’acte ha comptat amb una cinquantena d’assistents, que han pogut conèixer el nou anuari de primera mà. Els socis del mitjà també s’han pogut endur la publicació gratuïtament. L’Anuari 2019 es pot comprar a les llibreries Arola, Barba, Amèlia i Art Graffic. També està disponible a l’Estanc Margarit.

L’anuari és possible gràcies a la setantena de socis que dona suport al projecte periodístic de Viu Molins de Rei. Si vols saber què passa al municipi amb profunditat, fes-te soci del mitjà i gaudeix de tots els avantatges.

Amb la del 2019, l’anuari arriba a la sisena edició // Guillem Urbà

Fotografies: Viu Molins de Rei i Guillem Urbà

Recomanacions personalitzades