Neix una comissió de seguiment de les obres del polígon industrial Les Llicorelles

La creació ha estat aprovada amb el suport de la totalitat del plenari municipal. Malgrat això, la proposta es queda curta a ulls de la plataforma Stop Llicorelles, que es nega a participar de la comissió.

Manifestació de la plataforma STOP Llicorelles // Jordi Costa @jordicosta1425

El ple municipal ordinari del mes de maig, celebrat al juny, ha aprovat per unanimitat la constitució d’una comissió per fer un seguiment de les obres del nou polígon industrial de les Llicorelles. Aquesta creació neix com a resposta a un moviment ciutadà, representat en la plataforma Stop Llicorelles, que denuncia que les obres comporten un greu impacte ambiental.

La mesura, però, no ha convençut a aquesta plataforma, que es nega a acceptar quelcom que no sigui “l’aturada immediata de les obres”, i que no ha trigat a manifestar, via Twitter, que ni avalen ni participaran en la comissió.

El portaveu de Molins en Comú, Gerard Corredera, ha estat l’encarregat d’explicar davant el plenari telemàtic el contingut de la moció, que el seu grup municipal ha presentat conjuntament amb Molins Camina Podem. Els portaveus d’ambdues formacions han agraït al govern municipal que, amb el seu vot favorable, hagi permès que la moció presentada d’urgència entrés dins de l’ordre del dia i que, finalment, s’hagi acabat aprovant.

Segons Corredera, la presentació d’aquesta moció està justificada pel rebombori que l’inici de les obres han causat entre part de la ciutadania de Molins de Rei. És en aquest context que s’ha creat la plataforma i s’han recollit signatures per aturar les feines. Fins i tot, tal com ha afirmat Joaquim Llort, d’ERC, el Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius (CEPA) i l’associació SOS la Rierada han presentat una denúncia a la fiscalia de medi ambient on exposen suposada mala praxi en la consecució de les feines.

La comissió de seguiment estarà presidida per l’alcalde i formada per un representant de cada grup municipal, dos representants de l’associació d’empresaris Riera del Molí, dos de la junta de compensació, dos de la Societat Catalana d’Herpetologia, dos del consorci del Parc Natural de Collserola, dos de l’associació de veïns de la Pau Riera Nova i dos tècnics municipals. També hi estaven convidats dos membres de la plataforma Stop Llicorelles. El règim de reunió serà trimestral i, amb caràcter extraordinari, la comissió es podrà reunir quan ho demanin, com a mínim, dos grups municipals.

ERC demana aturar les obres

Tots els grups municipals, govern i oposició, han estat d’acord a crear la comissió de seguiment. Tanmateix, només un, ERC, ha demanat explícitament l’aturada de les obres.

En aquest sentit, el regidor Joaquim Llort ha assegurat que “en el transcurs de les obres hem obtingut uns documents que informen desfavorablement de la intervenció” i ha posat en relleu l’“impacte a la riera de Vallvidrera”. A més, ha indicat que, si no es paren abans, “d’aquí a la primera reunió les obres encara hauran fet més malbé l’espai”.

En un punt mitjà s’ha situat la portaveu de Molins Camina, Ana Aroca, que ha reconegut no tenir “cap prova” que la faci pensar “que s’estan fent les coses malament”. Tot i així, demana rebre tota la informació per poder “valorar si cal aturar-les i replantejar el projecte”.

La sociovergència promet transparència

Per part del govern municipal format pel PSC i Junts per Molins, Miguel Zaragoza ha lamentat que “hi ha gent que fa molta demagògia”. Segons el regidor, “és molt fàcil fer determinades reivindicacions quan no se sap què és el que ha passat”.

Tanmateix, l’executiu s’ha mostrat d’acord amb la creació i obert a “exposar i aportar la informació” perquè la gent pugui debatre “no amb l’opinió sinó des del coneixement”. Per últim, l’alcalde Xavi Paz ha agraït les paraules “assenyades de la majoria de grups” i s’ha compromès a ser “el més transparent possible” i aclarir “qualsevol dubte”.

Recomanacions personalitzades