Una multinacional danesa s’instal·larà al nou polígon de Les Licorelles

L’empresa DSV donarà feina a unes 200 persones. Està previst començar a construir el polígon l’any que ve després que l’Ajuntament n’hagi aprovat el pla urbanístic i a l’espera que la comissió territorial d’Urbanisme de la Generalitat en ratifiqui l’aprovació.

Recreació de les futures instal·lacions de l’empresa al municipi // DSV

La multinacional danesa especialitzada en transport i logística DSV serà qui s’instal·larà al nou polígon de Les Licorelles. Es calcula que la seva implantació al municipi donarà feina a més de 200 persones en un nou polígon industrial que està previst que es comenci edificar l’any que ve de la mà de l’empresa inversora Goodman Real Estate, que és qui va comprar les parcel·les de la zona fa un parell d’anys.

De fet, el polígon de Les Licorelles és més a prop de ser una realitat després que el ple municipal de setembre hagi donat llum verda al pla urbanístic d’aquest sector industrial.  El document inicial ja havia estat aprovat a principis d’any al ple municipal de gener, però ara havia d’incorporar modificacions puntuals d’organismes com la comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat, que amb una vintena d’organitzacions més havia fet un seguit de recomanacions sobretot de caràcter ambiental per la proximitat de la zona al Parc Natural de Collserola.

Aprovades les modificacions, el projecte retorna ara en mans de la comissió, que ha de ratificar-lo per ser una realitat.

Respectar l’activitat agrícola del voltant de la riera de Vallvidrera

Entre les recomanacions aprovades hi figuren la preservació de les zones agrícoles que hi ha al voltant de la riera de Vallvidrera, així com garantir que l’empresa inversora desenvolupi  un projecte executiu de restauració d’aquest entorn natural.

De fet, una de les modificacions aprovades ha estat ampliar l’àrea de protecció de la riera. Una qüestió que al ple municipal van celebrar grups com la CUP, que en veu del seu regidor Josep Raventós va destacar que “per fi els dos marges de la riera seran de titularitat municipal ja que fins ara el marge esquerre venint de Can Rabella cap als ponts de Can Baruta era una parcel·la privada”. Tot i així, els cupaires es van abstenir en l’aprovació pel “tipus de model econòmic i productiu del projecte”.

Un punt de vista compartit per formacions com Molins en Comú i Molins Camina, que també es van abstenir en l’aprovació per aquest motiu i perquè, al seu parer, queden dubtes sobre l’impacte ambiental que es pot ocasionar a la zona. Des de Molins en Comú, el regidor Gerard Corredera també es va mostrar preocupat per la “congestió en mobilitat de la zona si no es milloren els vials actuals”. Per això va demanar que l’empresa elabori un pla de desplaçament dels treballadors. Des de Cs, també es van abstenir en la votació.

Altres grups polítics com el PSC, ERC i Junts per Molins hi van votar a favor perquè consideren que “el projecte permetrà urbanitzar i ordenar una zonada degradada”. En paraules del regidor d’Urbanisme, Miguel Zaragoza, “el projecte farà que s’acabi d’urbanitzar el carrer de la Ginesta”, que ha de connectar amb el carrer de les Aiguaderes. Tot i així, des d’ERC també van assegurar que vetllaran perquè el projecte compleixi amb els seus objectius sense “generar un desgavell mediambiental”.

Recomanacions personalitzades