Consens polític a favor que el tramvia passi per Molins de Rei

L’Ajuntament de Molins de Rei s’ha adherit a un manifest recentment aprovat, en forma de moció, pel Consell Comarcal del Baix Llobregat. L’oposició dona suport, tot i que alguns regidors han demostrat cert recel.

Impulsors de la proposta que reclama el perllongament del Tram // Arxiu, Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei ha aprovat, per unanimitat en la sessió telemàtica del mes de maig, l’adhesió a un manifest que demana perllongar el recorregut del Trambaix de forma que vagi des de Sant Feliu de Llobregat fins a l’intercanviador amb Ferrocarrils de la Generalitat (FCG) de Quatre Camins passant pel polígon El Pla i Molins de Rei. La votació al ple arriba poques setmanes després que el Consell Comarcal del Baix Llobregat aprovés una moció amb el mateix contingut.

El consistori ha optat per adherir-se al manifest, en lloc de presentar el text en forma de moció. Aquest aspecte ha estat lleugerament criticat per un representant de la Plataforma Promoció del Transport Públic (PTP), Josep Lluís de Hoyos, que ha participat en el ple telemàtic. “Queda una mica coix”, ha dit.

Com a rèplica, l’alcalde, Xavi Paz, ha explicat que la millor estratègia perquè el projecte arribi a bon port és “lluitar-ho des dels ajuntaments i des del Consell Comarcal”. A més, encara que no sigui com a moció, “l’objectiu és el mateix”, ha insistit.

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat, Álex Herrero, ha recordat que durant el passat ple de gener, on es va aprovar el projecte d’urbanització de Can Coll, ja es va reservar un espai per si finalment el tramvia arribava a Molins de Rei.

El text ha estat elaborat per #VolemelTrambaixalPla, una plataforma engegada per CC.OO, la PTP i la Federació Comarcal d’Associacions de Veïns del Baix Llobregat (FavBaix).

Suport però dubtes a l’oposició

El manifest ha rebut el suport de la unanimitat del ple, però alguns regidors han demostrat no estar del tot segurs amb el projecte. En aquest sentit, el regidor Josep Raventós, de la CUP, ha indicat que el tramvia els genera “dubtes com a model” i ha assegurat que “la incorporació d’un carril bus VAO tindria molt menys cost”.

Per últim, des d’ERC, Joaquim Llort ha explicat que el partit dona suport a la iniciativa “a l’espera que l’Ajuntament reculli la possibilitat de fer una reforma viària”.

Recomanacions personalitzades