L’esport de Molins de Rei, afectat per la finalització forçosa de les competicions

Les diferents federacions han decidit posar fi a les competicions de futbol, futbol sala, handbol, bàsquet i waterpolo. En la majoria de casos no hi haurà descensos de categoria.

El CFS Molins 99 durant un partit d’aquesta temporada // María Samblás

La Federació Catalana de Futbol comunicava el passat 23 d’abril l’acord de donar per finalitzades totes les competicions futbolístiques de la temporada 2019-2020. Per tant, el Molins de Rei Club de Futbol, l’Atlètic Incresa i el Club Futbol Sala Molins 99, que depenen de la mateixa federació, ja no competiran més aquest curs. Durant els pròxims dies, l’organisme realitzarà una consulta a tots els clubs per obtenir informació respecte a la conclusió dels campionats i prendre una decisió pel que fa a possibles campions, ascensos i descensos.

Segons explica el capità de l’amateur masculí del Molins de Rei CF, Carles Capella, en declaracions a Viu Molins de Rei la FCF s’està plantejant com acabarà compensant a cada categoria, establint els equips que pugen, si hi ha alguns que baixen o si tot queda congelat i l’any vinent comencem de nou.” De fet, aquesta temporada l’equip molinenc estava obtenint grans resultats i, un cop sentenciat el curs de manera forçosa, la reflexió és positiva: “És la primera vegada en la història del club que quedem cinquens a la classificació. A l’acabar la lliga hem pogut consolidar aquesta plaça i és una situació molt bona, ja que d’altres anys hem hagut de patir fins l’últim moment amb la mirada posada al descens”, sentencia el capità. A més, el club de futbol ha explicat mitjançant un comunicat que no cobrarà la darrera quota del curs, perquè ja posen tots els seus esforços en la temporada vinent.

Carles Capella en una imatge d’arxiu // Jose Polo

Pel que fa al CFS Molins 99, el seu president Daniel Santamaria afirma a aquest mitjà que, tot i el final inesperat de les competicions estan “molt contents, perquè tant el sènior masculí com el femení han quedat quarts a la classificació i en cap dels dos casos eren expectatives que tinguéssim a l’inici de curs.” El sènior masculí porta força temps a Tercera Nacional, però aquesta temporada s’ha mantingut a la zona alta de la classificació, a diferència d’altres anys en què l’equip va patir per conservar la categoria.

Pel que fa al sènior femení, aquesta ha estat la seva primera vegada a Divisió d’Honor i els resultats han estat espectaculars. “L’objectiu era mantenir-se, però a mesura que avançaven les jornades han anat superant-se i s’han consolidat a la part alta de la taula“, comenta el president de l’entitat.

El CFS Molins 99 femení en un partit d’aquest curs // María Samblás

L’handbol i el bàsquet ja pensen en la 2020-2021

La Federació Catalana d’Handbol, per la seva banda, també ha decidit donar per finalitzades totes les competicions de la present temporada. En un comunicat oficial expliquen que el principi bàsic que s’aplicarà per definir com acaba aquesta i es planteja la 2020-2021 és que hi hagi ascensos però no descensos.

Encara no han comunicat als clubs les propostes per a cadascuna de les diferents competicions, però la secció d’handbol del Club Esportiu Molins de Rei ja s’ha reunit per decidir sobre el propi club. El seu secretari, Jordi Fisas, explica que han de plantejar-se què faran d’aquí al juny, perquè “no sabem quan es podrà tornar a fer esport dins d’un pavelló tancat“, però els hi agradaria poder fer per a cadascun dels equips alguna activitat de retrobament i tancament real de la temporada.

Pel que fa a les quotes, la junta ha pres la decidió de retornar a les famílies dels jugadors la part proporcional a dos mesos de la quota corresponent al darrer trimestre del curs. Tot i així, moltes de les famílies els han comunicat que renuncien a aquest reemborsament per ajudar a la viabilitat del club. Sigui com sigui, un cop finalitzada la temporada, el Molins de Q CE Molins de Rei sènior masculí A ha acabat vuitè a la classificació de Lliga Catalana després de l’ascens de l’any passat, mentre que el sènior femení manté la categoria i es queda en catorzena posició de Primera Catalana.

El Molins de Q CE Molins de Rei en el darrer partit disputat al ‘Poli’ // María Samblás

Un altre dels esports que s’ha vist afectat per aquest final forçós de les competicions és el bàsquet. La Federació Catalana de l’esport de la cistella ha anunciat aquesta setmana la finalització definitiva de totes les competicions i en totes les categories. No hi haurà descensos i encara s’han de pactar els possibles ascensos.

Segons afirma el president de la Federació, Ferran Aril, en un comunicat, “els escenaris de cara a la propera temporada no són gens clars.” No se sap encara quan es podrà tornar a iniciar la competició i quan es podran fer servir les instal·lacions per entrenar.

Tot i així, l’entrenador del primer equip masculí del Club Bàsquet Molins de Rei, Xavi Bayod, afirma a aquest mitjà que ja estan preparant el curs vinent i que “esperem poder entrenar alguns dies de juny per fer equip”. El seu conjunt ha finalitzat la 2019-2020 vuitè a la classificació de Primera Catalana, mentre que el sènior femení del Bàsquet Molins és cuer a la taula classificatòria de Segona Catalana, tot i que mantindrà la categoria.

El CN Molins de Rei Sintagmia es proclama campió en aquesta situació d’excepcionalitat

L’esport que s’ha vist més ‘beneficiat’ amb aquesta finalització forçosa de les lligues és el waterpolo, o més concretament, el CN Molins de Rei Sintagmia. L’absolut masculí del Club Natació molinenc s’ha proclamat campió de Primera Nacional al haver-se donat per conclosa la competició degut a la impossibilitat de reprendre aquesta abans de l’estiu.

El final inesperat de les competicions ha ‘beneficiat’ al CN Molins // María Samblás

La decisió l’ha pres la Federació Espanyola de Natació d’acord amb els 13 equips que formen la categoria. Els entrenats per Sergi Pedrerol, per tant, han quedat campions al ser els primers classificats, amb només un punt de diferència del segon, el CN Sant Feliu, amb el que encara s’havien d’enfrontar a domicili. La qüestió que encara queda oberta és si hi haurà ascensos i descensos de les diferents categories, o si bé la temporada vinent es reprèn sense canvis.

Recomanacions personalitzades