El CN Molins Sintagmia renuncia a pujar a Divisió d’Honor

L’absolut masculí, tot i ser el campió de Primera Divisió Nacional, no pujarà a la màxima categoria del waterpolo per la impossibilitat de tenir un equip competitiu.

El CN Molins Sintagmia ha renunciat a l’ascens a Divisió d’Honor Masculina. Tot i haver acabat la temporada 2019-2020 sent líders de Primera Divisió Nacional, i havent aconseguit el títol amb la finalització forçosa de la competició, la direcció esportiva del club ha decidit renunciar a l’ascens. El motiu principal és la impossibilitat de disposar amb un equip de garanties per competir en aquesta categoria.

En declaracions a Viu Molins de Rei, l’entrenador i director esportiu del CN Molins Sergi Pedrerol explica que, quan la Federació Espanyola els va anunciar que havien de pujar, van intentar muntar un projecte d’equip que mantingués tota l’estructura que tenien fins aquest curs, “però ha estat impossible.” “Vam treballar durant un parell de setmanes en intentar crear un projecte que pogués consolidar l’equip a Divisió d’Honor, però molts dels nostres jugadors han decidit marxar a altres clubs i d’altres que teníem cedits tornaran als seus clubs d’origen”, confessa Pedrerol.

El club de natació molinenc no compta amb un pressupost elevat com per reforçar-se fàcilment i, tot i que han intentat buscar un perfil de jugador jove que vulgui jugar a Divisió d’Honor, no els han trobat. Per aquest motiu han hagut de prendre la decisió de renunciar a un merescut ascens. “Som conscients que no podem muntar un equip competitiu com per lluitar per mantenir la categoria”, sentencia el tècnic.

La temporada vinent, treballaran més en la base del club

El curs que ve seguiran a Primera Divisió amb l’objectiu d’aconseguir de nou l’ascens, però canviant l’estratègia. Intentaran treballar més amb els jugadors de la base, per consolidar-la, i que els esportistes agafin compromís. “Ens estem trobant últimament que, quan tenim oportunitats com aquesta, molts dels nostres jugadors formats aquí decideixen agafar altres camins”, lamenta Sergi Pedrerol. “Si fem que els joves estiguin compromesos amb el club, tindrem molt guanyat.”

La 2020-2021 intentaran, amb un equip format per jugadors de la casa, tornar a optar a l’ascens a Divisió d’Honor, on ja tenen experiència ja que hi van militar dues temporades, la 2016-2017 i la 2017-2018.

Recomanacions personalitzades