L’atleta molinenca Helena Santacana comença el 2021 amb quatre medalles

La corredora de 14 anys de Molins de Rei, que ara entrena al Club Muntanyenc Sant Cugat, ha iniciat l’any proclamant-se campiona de Catalunya sub-16 de 60 metres tanques i de relleus 4x100m i 4x300m. A més, ha aconseguit el bronze en el campionat de proves combinades.

L’atleta de Molins de Rei actualment milita al Club Muntanyenc Sant Cugat // Cedida

Helena Santacana és una atleta de Molins de Rei que, als seus 14 anys, ja ha aconseguit un bon grapat d’èxits. La jove va començar la seva carrera esportiva fent gimnàstica artística al Club Gimnàs Molins de Rei, però al créixer i fer-se “molt alta” segons explica el seu pare i representant a Viu Molins de Rei, Albert Santacana, l’Helena va decidir provar l’atletisme.

En aquell moment, el Club Atletisme Molins de Rei no comptava amb pista d’atletisme per poder entrenar-se, pel que ella va començar al Club Atletisme Sant Just i s’exercitava a la pista de Sant Feliu de Llobregat. La seva primera temporada va ser molt exitosa, però la següent va quedar afectada pel confinament a causa de la pandèmia, com va passar amb totes les competicions esportives.

Durant aquell període de confinament, Santacana es va entrenar a casa. “Cada dia feia 5km caminant dins del pis”, assegura el seu pare. “Després vam comprar una bicicleta estàtica i, quan ja es podia sortir al carrer a fer esport, anava a córrer al polígon”. Van ser uns mesos durs per l’atleta de Molins de Rei i, quan es va reprendre l’esport a l’aire lliure, la situació per ella no va millorar ja que l’ajuntament de Sant Feliu va tancar les pistes d’atletisme i no es podia entrenar.

La molinenca ha aconseguit quatre medalles en els darrers mesos // Cedida

Però en aquell moment van descobrir que el Club Muntanyenc Sant Cugat sí que tenia pista d’atletisme oberta, així que Helena Santacana va decidir canviar-se de club. En la seva primera temporada a l’entitat santcugatenca, l’atleta ha aconseguit molts bons resultats. El seu pare vol destacar el paper de la seva entrenadora, Cora Salas, que és campiona d’Espanya i ha motivat molt a la jove molinenca; i també el d’algunes de les seves companyes amb les que ha format un gran equip.

De fet Santacana, juntament amb la seva companya Paula de Sant Just, Elda de Valldoreix i Martina de Sant Cugat, s’han proclamat campiones de Catalunya de relleus en la categoria 4x100m i 4x300m. A més, la de Molins de Rei també ha quedat campiona de Catalunya sub-16 de 60 metres tanques, i tercera en el campionat de combinades en aquests darrers mesos.

Santacana combina els estudis i l’atletisme amb bona nota

Actualment, l’atleta molinenca té 14 anys i cursa tercer d’ESO al Col·legi Virolai. És la seva tercera temporada fent atletisme, però la primera en què ha d’anar més lluny a entrenar. El seu pare afirma que això no és un problema, ja que “els nens tan competitius treuen temps d’on sigui. Les seves notes són impressionants“, sentencia Albert Santacana.

Recomanacions personalitzades