Gairebé 3.000 persones participen a la 41a Cursa de Sant Miquel

La categoria amb més inscrits ha estat la familiar, d’1 quilòmetre, superant els 1.400. Aquest any, un 41% dels participants han estat dones, una xifra que el regidor d’Esports ha celebrat perquè s’apropa “al 50%”.

La cursa familiar ha estat la més popular de totes // Clàudia Ferràndiz

Les pluges del dissabte semblava que podien fer perillar una de les activitats més tradicionals de la Festa Major de Molins de Rei. Però no ha estat així. Aquest diumenge gairebé 3.000 persones han participat a la 41a edició de la Cursa de Sant Miquel, amb un sol espatarrant i una calor d’agost.

El 41% dels participants han estat dones, una xifra que el regidor d’Esports, Pep Puiggarí, ha valorat positivament perquè s’apropa “al 50%“, “l’objectiu” que s’han marcat “per als propers anys“.

La cursa amb més inscrits ha estat la familiar, d’1 quilòmetre, que va ser estrenada fa només dos anys. 1.465 persones s’hi han sumat. Alguns corrien amb els fills o els néts en braços, d’altres empenyent el cotxet, i molts simplement caminaven amb els infants agafats de la mà.

La segona carrera més popular ha estat la d’1,5 quilòmetres, destinada als nascuts entre el 2008 i el 2013, on s’hi han inscrit 678 persones. Jonan Masllorens i Anna Garcia han estat el nen i la nena més ràpids. Més d’un infant ha perdut la sabata durant la cursa i ha arribat a la meta mig descalç.

La cursa de 3,5 quilòmetres, per als majors de 12 anys, ha comptat amb 618 atletes. Els guanyadors absoluts han estat Barbara Anento i Carlos Blanco. La competició de 10 quilòmetres ha tingut menys participants, 237, i els primers classificats han estat Albert Sasot i Elena Arregui.

L’escola més participativa ha estat la Manyanet, i l’institut amb més alumnes a la cursa ha estat el Bernat el Ferrer.

Les xifres de participació d’enguany estan una mica per sota de les del 2018, quan es va creuar la barrera dels 3.000 atletes. Tot i això, el regidor d’Esports ha comentat a Viu Molins de Rei que el nombre d’inscrits “fa goig”. 

El socialista ha celebrat que les famílies passin el matí a la plaça de la Llibertat, participant en les diverses curses i en la festa d’escuma que tanca la jornada esportiva, i que s’introdueixin al món de l’esport, perquè aporta “valors que per al nostre dia a dia són molt necessaris”.

Acompanyants improvisats

Segons Pep Puiggarí, aquest any s’han intentat corregir “algunes errades de les últimes edicions”. Una d’elles ha estat que els participants amb cadira de rodes han pogut arribar a la meta després de l’ambulància i quan el circuit encara estava obert, ja que alguns s’havien queixat que quan acabaven la competició la meta ja estava tancada.

El que no ha funcionat com estava previst ha estat l’acompanyament de persones amb necessitats especials a la Cursa de Sant Miquel. S’havia programat que anés a càrrec de voluntaris de l’Obra Social La Caixa, però els acompanyats “no han aparegut”, ha explicat el regidor socialista. Finalment, col·laboradors del Club d’Atletisme de Molins de Rei els han pogut substituir, i “tot ha sortit bé”, ha afegit.

En acabar la cursa, tots els participants han rebut aigua i fruita. Puiggarí ha explicat a Viu Molins de Rei que, amb això, intenten que “els petits s’acostumin al menjar saludable i de proximitat”. El regidor ha remarcat que, per preparar aquesta competició, “tots els departaments” han anat posant “el seu granet de sorra”.

Fotos: Clàudia Ferràndiz

Recomanacions personalitzades