La Cursa de Sant Miquel supera la barrera dels 3.000 atletes

La prova esportiva celebra quatre dècades de vida amb un nou increment de participants i trenca la barrera dels 3.000 atletes.

40a Cursa Popular de Sant Miquel / DGM

40a Cursa Popular de Sant Miquel / DGM

Sabates posades, cordills ben lligats i roba tècnica enfundada. El ‘dress code’ de qualsevol cursa, però amb el valor afegit de complir una efemèride ben especial. Enguany, la Cursa Popular de Sant Miquel no celebrava la seva 37a o 42a edició, en feia la 40a. Número rodó. Quatre dècades que podrien servir per fer una anàlisi sobre com ha evolucionat el ‘running’ al poble. Ara bé, tindria gaire complicació extreure’n alguna conclusió ràpida? D’entrada, cap ni una.

Per començar, no resulta arriscat posar la mà al foc pel bon estat de salut d’aquest esport a Molins de Rei. De fet, la seva dinàmica a l’alça no sembla tenir aturador. Segons el regidor d’Esports, Marc Rebulà (ERC), “aquest any hem arribat al sostre que ens havíem marcat: aconseguir més de 3.000 participants”. Una fita que supera per si sola les bones dades de l’anterior edició, quan 2.800 atletes es van apuntar a la competició. En aquest sentit, s’ha de vincular el seu èxit amb la filosofia que l’impregna. Difícilment es poden trobar competicions que s’adaptin tant a les capacitats físiques de la ciutadania a qui es dirigeix.

Mentre que a partir de les 8:30 hores els atletes de rigor han pogut gaudir del circuit més exigent (10 km), ha sigut cap a les 10:30 hores quan Sant Miquel ha fet gala de l’adjectiu ‘popular’. Mentre que els adolescents i adults han optat per fer el recorregut de 3,5 km, a les famílies se’ls ha adaptat l’itinerari a uns senzills 1.500 metres. A parer del responsable d’Esports, aquest increment de la participació ajuda a situar a Molins de Rei com un “exemple de pràctica i diversitat esportiva”. 

En aquest sentit, la Cursa de Sant Miquel també resulta ser una oportunitat per fer poble. O dit d’una altra manera: permet tornar a viure els carrers de la vila. “De vegades et sorprens, perquè quan participes en etapes com la de 10 km, passes per trams de Molins de Rei que potser fa mesos i mesos que no trepitjaves; tot i que en realitat es tracta d’una vila de 25.000 habitants”, ha destacat Rebulà.

This slideshow requires JavaScript.

Recomanacions personalitzades