Les famílies desborden la Cursa de Sant Miquel

La participació en la tradicional cursa de Festa Major puja un 71% arran de la creació d’una nova modalitat per a famílies. Lucas Mola, Ainhoa Raso, Marc Pascual, Paula Blasco, Gerard Julià i Georgina Guzmàn són els guanyadors en les principals categories. 

Un home amb un nen fent la cursa de Sant Miquel // Jose Polo

Família i atletisme. La conjunció d’aquests dos conceptes ha fet que la cursa de Sant Miquel, que es realitza cada any per la Festa Major de Molins de Rei i es va celebrar aquest diumenge, pugés un 71% la seva participació respecte a la de l’any passat. Concretament, 3.377 persones van omplir els carrers del municipi d’esport. El motiu d’aquest creixement: la creació d’una nova modalitat de cursa per a famílies.

Un total de 1.738 persones van formar part de la cursa familiar. Va ser, amb diferència, la modalitat amb més participants. La cursa de 10 kilòmetres va tenir 248 atletes, la popular de 3,5 km 776 i la infantil d’1,5 km 615. “Hem fet un esforç per incorporar nous vessants a la cursa”, explica a Viu Molins de Rei el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Molins de Rei, Xavi Paz (PSC).

“Hem mantingut la qualitat de la cursa i hem augmentat la participació amb xifres molt importants”, afegeix Paz després d’una edició on no s’ha disposat del conegut xip groc Championchip, que va ser una de les reivindicacions dels atletes. L’altra novetat d’aquesta edició, la festa de l’escuma, va servir per tancar la matinal d’atletisme de forma “festiva”.

En l’àmbit competitiu, la cursa de 10 km va tenir a Lucas Mola i Ainhoa Raso com a guanyadors; la popular de 3,5 km va ser dominada per Marc Pascual i Paula Blasco; i Gerard Julià i Georgina Guzmàn van guanyar la infantil. D’altra banda, l’escola més participativa va ser el Castell Ciuró i l’institut amb més alumnes en la cursa va ser el Bernat el Ferrer. L’Atletisme Molins, el club molinenc dedicat a aquest esport, ha ocupat 10 de les primeres 17 posicions de la cursa popular. A més, han aconseguit un total de 12 podis a les diferents categories.

This slideshow requires JavaScript.

Recomanacions personalitzades