Urbana, Mossos i Policia Nacional desallotgen 20 joves de la casa ocupada del carrer Carril

Durant tot el matí, la zona ha estat acordonada i després que la comitiva judicial ha certificat que l’immoble es troba en estat ruïnós, s’ha tapiat. Més de 40 efectius policials han participat en l’operació. La doble actuació pretenia desnonar els 16 homes i 4 dones i identificar els possibles autors de robatoris davant l’increment recent de denúncies.

Una quarenta d’efectius policials ha participat en l’operació // David Rodríguez

Una operació conjunta de la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional ha desallotjat aquest dimarts a 20 joves que ocupaven una casa ubicada al número 5 del carrer Carril, després de mesos de problemes de convivència i delictes en aquest punt proper a l’estació de RENFE de Molins de Rei.

S’han desallotjat 16 homes i 4 dones. D’aquests 20, 10 han estat retinguts per identificar-los (8 per la Policia Nacional i 2 pels Mossos d’Esquadra). Quatre de les persones que s’ha emportat per la Policia Nacional vivien en situació irregular en el país. Segons l’Ajuntament de Molins de Rei, només un dels desallotjats podia ser menor d’edat .

L’operació responia a un doble propòsit: desnonar les persones que es trobaven residint a l’edifici il·legalment i identificar els possibles autors de robatoris i petits furts, ja que darrerament la Policia Local ha constatat un increment rellevant de denúncies en aquesta zona. També s’havien rebut moltes queixes de convivència fruit de sorolls, baralles o brutícia.

L’actuació s’ha iniciat poc després de les 10 del matí, quan s’han presentat al lloc dels fets una quarantena d’efectius policials que han acordonat la zona. En total, han participat cinc vehicles dels Mossos d’Esquadra, dos de la Policia Nacional i tres de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei.

L’Inspector en Cap de la Guàrdia Urbana, Jordi Molina, ha informat que “després de rebre denúncies de robatoris de joies, mòbils i petites agressions totes vinculades al carrer Carril, hem decidit instar als Mossos d’Esquadra a actuar policialment”. A aquesta actuació s’ha afegit la de la Policia Nacional, que tenint ja l’ordre judicial per entrar a la casa, ha desallotjat els 20 joves.

Una vegada la comitiva judicial ha certificat l’estat ruïnós de l’edifici, s’ha procedit a tapiar-lo. En concret, els secretaris judicials han instal·lat una porta de ferro a l’entrada del bloc i reixes per evitar que tornin a entrar persones.

Els Mossos d’Esquadra, en el moment d’entrar a l’edifici // Cedida

Un edifici propietat d’un fons d’inversió en estat ruïnós

Des de la Guàrdia Urbana s’ha indicat que “l’operació ha contemplat un fet policial i un desnonament”. Per aquesta raó, es comprovarà si algun dels 20 joves desallotjats té causes judicials pendents. A més, l’Ajuntament ha assenyalat que les persones que requereixin atenció seran derivades als Serveis Socials municipals.

Tot i realitzar la identificació de l’edifici, fonts policials han relatat a Viu Molins de Rei “les dificultats per comprovar i trobar a dins algun dels possibles objectes sostrets en els furts denunciants en els darrers dies”.

L’edifici, propietat d’un fons d’inversió i antigament d’una entitat financera, es troba en un estat ruïnós i inhabitable. De fet, persones presents a la inspecció han admès que la forta olor i l’estat lamentable del bloc han impedit realitzar la feina amb normalitat.

Queixes veïnals

“Ja era hora”. Aquesta és la frase que més s’ha escoltat dels veïns que s’han acostat a veure l’operació policial. En els darrers mesos, aquests havien denunciat episodis de baralles, llançament d’objectes i actes vandàlics.

Així, el passat mes de març, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van haver d’actuar després d’un enfrontament entre habitants del pis ocupat i un home que els acusava del robatori d’un mòbil. L’actuació va acabar amb un ferit i un detingut. Ara, una vegada ha arribat l’ordre judicial, l’edifici s’ha desallotjat i tapiat.

Resposta als robatoris

L’alcalde de Molins de Rei, Ramon Sánchez (CDC), que ha estat present durant l’operació, ha assegurat que s’ha donat resposta a l’epidosi d’actes vandàlics. A més, ha explicat que els els identificats “només venien a dormir aquí i els actes delictius els cometien a Barcelona”. Sánchez ha elogiat la coordinació de Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Urbana.

A partir d’ara, l’alcalde ha avançat que els serveis socials de l’Ajuntament analitzaran les necessitats de les persones identificades, especialment en el cas que hi hagi menors, i les atendran. “El nostre objectiu és que no tornin a Molins de Rei i no reincideixen”, ha comentat.

Recomanacions personalitzades