Els okupes de La13 es desmarquen de les ocupacions al carrer Major

El col·lectiu La13, que al desembre va okupar la nau de la cantonada del pont, aclareix en un comunicat que les ocupacions del carrer Major no formen part del moviment okupa local i critiquen la gestió que n’ha fet el govern municipal.

Membres del col·lectiu La13 en una protesta anterior a la pandèmia // Viu Molins de Rei

La nau okupada La13 es desmarca de les darreres ocupacions al carrer Major i dels conflictes que han ocasionat. En un comunicat, el col·lectiu explica que aquestes accions no tenen res a veure amb el moviment okupa de Molins de Rei, el qual expliquen que té 25 anys d’història i que es caracteritza per tenir “interessos de caire crític, social i autogestionat”.

De fet, agraeixen que bona part de la ciutadania no els hagin posat en el mateix sac, però al mateix temps lamenten la gestió que n’ha fet el govern municipal format pel PSC i Junts per Molins, a qui acusen de tenir “un doble recer i un ús partidista” amb el moviment okupa local.

Per exemple, en el comunicat diuen que no entenen el “desmesurat desplegament policial” que La13 va viure una setmana abans de la Fira de la Candelera per evitar possibles protestes, i que en canvi des de l’administració s’hagi tingut “passivitat” amb altres grups no pertanyents al moviment okupa que fa un any ja van ser desallotjats d’un immoble del carrer Carril per causar “baralles, robatoris i tràfic de drogues”.

Per això, conviden la ciutadania a criticar la gestió que el govern municipal ha fet de l’assumpte i lamenten que “el PSC i la resta de partits polítics ja hagin demostrat durant 40 anys tots els seus artificis i doble moral per desacreditar, reprimir i eliminar els moviments socials”

En declaracions a Viu Molins de Rei, el regidor de Seguretat, Miguel Zaragoza, ha lamentat que el col·lectiu critiqui el govern municipal i ha desmentit que s’hagi tingut màniga ampla amb les ocupacions del carrer Major: “La vigilància ha estat constant”, ha dit. També ha argumentat que les actuacions policials que es van fer una setmana abans de La Candelera a la nau ocupada “no van ser desmesurades i es van fer per queixes veïnals a causa d’una gran festa que havien organitzat al recinte sense permís”.

Notícies relacionades

Recomanacions personalitzades