Un ferit i un detingut després d’una baralla a una casa ocupada al carrer Carril

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van intervenir en un enfrontament entre els habitants del pis ocupat i un home que els acusava del robatori d’un telèfon mòbil. L’incident va acabar amb un ferit per arma blanca traslladat a l’hospital i un detingut per l’agressió. Els veïns de la zona denuncien que des de fa mesos es produeixen crits, sorolls, baralles, llançament d’objectes, robatoris i altres actes vandàlics.

No és la primera vegada que es produeixen incidents al pis ocupat del carrer Carril // David Rodríguez

Un home ha estat ferit aquest dilluns en rebre un atac d’arma blanca després d’una doble baralla que s’ha produït a una casa ocupada al número 3 del carrer Carril, al costat de la plaça de la Bàscula. Els fets han succeït a un habitatge abandonat, que es troba en estat precari, quan s’han enfrontat els habitants del pis i un individu que els ha increpat acusant-los d’haver-li robat un telèfon mòbil.

Com a conseqüència de la baralla, l’agressor ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra i es posarà a disposició judicial. Mentre que l’agredit, d’origen magrebí, ha estat traslladat a l’Hospital de Bellvitge amb ferides d’arma blanca. Els Mossos estan fent les tasques per identificar i detenir a una tercera persona, també implicada en l’episodi.

Segons han explicat fonts de la Guàrdia Urbana a Viu Molins de Rei, durant el matí de dilluns van rebre “l’avís d’una baralla a l’immoble. Després d’actuar conjuntament amb els Mossos, que van procedir al trasllat d’un home als jutjats per la seva declaració”. Però la baralla iniciada al matí va continuar després. “A la tarda es van tornar a produir una baralla, que va acabar amb una persona ferida per arma blanca”, expliciten aquestes mateixes fonts. Durant la batussa, es van llençar pedres i altres objectes des de l’habitatge i es va produir una persecució. Fruit d’aquesta operació, finalment s’ha realitzat la detenció.

Denúncia d’una entitat bancària

La casa situada al carrer Carril és propietat d’un banc, que fa gairebé un any va formalitzar una denúncia per ocupació de l’immoble al Jutjat de Sant Feliu de Llobregat. Segons han confirmat des de la Guàrdia Urbana, “fa temps” que tenen l’avís “però l’ordre de desnonament dels ocupants del pis no es pot executar fins que no ho autoritzi un jutge”. Mentre s’espera la decisió del jutge, els agents ja tenen identificats els habitants de la casa perquè han rebut reiteradament queixes per soroll, baralles i actes incívics.

Indignació veïnal al carrer Carril

La baralla és només el darrer episodi d’una sèrie d’inconvenients i molèsties que estan patint els veïns de la zona. Un d’ells assegura a aquest diari que “no és la primera vegada” que ha vist “baralles ni llançament d’objectes a plena llum del dia”. De fet, la Guàrdia Urbana admet que durant els últims mesos han rebut diverses queixes per actes vandàlics. Fonts de la Policia Local asseguren que han acudit als requeriments, però que l’immoble no es pot tapiar ni tancar sense que arribi l’ordre judicial.

Els veïns del carrer, indignats amb la situació // David Rodríguez

“Visc a la paret del costat del pis ocupat i estic farta de sentir crits i baralles. El cap de setmana es fa realment insuportable poder dormir”, comenta una altra de les veïnes. Aquesta persona confirma que són moltes les vegades que ha trucat a la Guàrdia Urbana per formalitzar la queixa i que, malgrat que les autoritats s’han personat a la casa, els episodis de vandalisme es continuen repetint.

Alguns comerciants del mateix carrer Carril lamenten que “ja fa massa temps que dura la situació. El darrer acte ha sigut la gota que vessa el got, però les baralles, els crits i els robatoris ja formen part per desgràcia del nostre dia a dia”, asseguren.

Recomanacions personalitzades