Els autors molinencs fan xarxa a la parada d’escriptors Km0

Per segon any consecutiu, els escriptors locals han pogut comptar amb un espai per signar llibres i conèixer-se entre ells, organitzat per Viu Molins de Rei i la Biblioteca El Molí. Tots valoren satisfactòriament el contacte directe amb la gent.

Diversos autors locals han signat llibres a la parada d’escriptors de km 0 // Jose Polo

Novel·la històrica, contes il·lustrats, poesia… L’oferta literària local d’aquest any ha estat variada, tant pels gèneres, com per la temàtica. La parada d’escriptors de km 0 de la Fira del Llibre en Català de Molins de Rei ha reunit diversos autors que al llarg de la diada de Sant Jordi han estat signant llibres. Alguns s’estrenaven, mentre que d’altres repetien l’experiència.

I és que per segon any consecutiu, Viu Molins de Rei, aquesta vegada juntament amb la Biblioteca El Molí, ha organitzat un espai en què els autors locals s’han pogut promocionar durant la jornada. La pediatra Raquel Monfort ha signat el seu primer conte, ‘Mama, jo també vull donar teta’, publicat fa tot just un mes. L’experiència d’aquest Sant Jordi, “diferent” respecte la dels altres anys, li ha permès donar-se a conèixer: “Com a escriptora novell, ha estat molt interessant”, ha apuntat Monfort. 

Mama, jo també vull donar teta’ explora la història d’una generació de mares que va tenir dificultats per poder alletar els seus fills, i “el suport, l’amor i el respecte de les mares amb les seves filles”, explica la pediatra.

La parada també ha acollit la reedició de ‘El batec d’una plaça’ reeditat per
Digital1425, Viu Molins de Rei i el fill de l’autor, Carles Joan, aquest any. Escrit originalment fa 22 anys per Joan Pi i Saumell, Carles Joan va decidir que calia fer un esforç per reeditar-lo. “Estic molt content de presentar aquí el llibre”, ha celebrat.

Carles Joan i Raquel Monfort, a la parada d’autors de km 0 // Jose Polo

Pere-Jordi Munar, coautor de ‘Col·lagen per a l’ànima. La gratitud’ ha confessat que no s’esperava que el seu llibre acabés convertint-se en una “eina” per a “terapeutes”. A través de l’exemplar, l’escriptor desgrana diversos motius per sentir-se agraït. “Si comences agraint, veus les coses de la teva vida que són positives”, ha dit. Segons Munar, la gratitud és “inesgotable” i li ha permès prendre consciència que és “el màxim de feliç” que pot, i que aquesta felicitat i la futura estan en les seves mans.

Jon Kieb i Pere-Jordi Munar amb els seus llibres // Jose Polo

‘L’univers de la mandarina’, d’Anna Santacana i Gemma Santacana, també és una eina, en aquest cas per conèixer els altres i descobrir-se a un mateix. La pedagoga Anna Santacana ha comentat que el conte, que “no només és per a nens”, aborda com és el procés de conèixer a través d’una mandarina: “No t’has de quedar amb la pell, amb allò de fora. Has de pelar fins a treure el suc de la mandarina”.

Anna Santacada amb el seu conte ‘L’univers de la mandarina’ // Jose Polo

Repetint l’experiència

Altres autors locals ja havien estat signant llibres l’any passat i han decidit repetir l’experiència. Anducas firmava ‘Guilhèm. Arrels trasplantades’, un llibre que va publicar fa tres anys. Però ha acudit a la parada d’escriptors de km 0 de nou per “estar de cara a la gent que pregunta”. “M’imposo el deure d’estar de cara al públic”, ha explicat. L’escriptor local ha comentat que el llibre va anar més enllà de l’àmbit familiar i proper gràcies a la resposta que va rebre de la gent del municipi, i que per això li agrada presentar-se als molinencs.

Anducas ha avançat que probablement el llibre tindrà una segona part, encara que no sap quant de temps podria trigar a escriure-la, sobretot pel temps que pot comportar la investigació.

El poeta Jon Kieb també ha repetit l’experiència de l’any passat, signant una vegada més ‘Desitjos’. El jove escriptor valora que aquesta iniciativa contribueix “a crear una xarxa d’autors” del municipi. Raquel Monfort també creu que conèixer altres autors “enriqueix”, igual que Anna Santacana, que opina que el fet que els escriptors locals s’ajudin a créixer “és la base”.

Jordi Anducas amb ‘Guilhèm. Arrels trasplantades’ // Jose Polo

Més informació sobre Sant Jordi a Viu Molins de Rei

La crònica de Viu Molins de Rei del primer Sant Jordi a la plaça de l’1 d’octubre
Galeria d’imatges del Sant Jordi 2019 a Molins de Rei

Recomanacions personalitzades