Jon Kieb torna per Sant Jordi amb la seva muntanya russa de poesia

Jon Kieb es va convertir en l’autor local  que va vendre més llibres al municipi l’any passat. Encara no s’acaba de creure l’èxit que va tenir el seu segon llibre, ‘Desitjos’, una autèntica muntanya russa de sentiments convertida en poesia. 

Jon Kieb amb el seu segon llibre, Desitjos // Clàudia Ferràndiz

Jon Kieb amb el seu segon llibre, Desitjos // Clàudia Ferràndiz

L’any passat, el jove poeta Jon Kieb no va poder passejar entre les paradetes de Sant Jordi. Ni llibre, ni rosa. “El meu regal va ser que la gent comprés ‘Desitjos’”, assegura. Amb aquesta obra, el jove escriptor molinenc va convertir-se en l’autor local més venut al municipi, un fet totalment “inesperat” per a ell.

Era la primera vegada que signava llibres i va coincidir amb que també era la primera vegada que s’habilitava un espai específic pels escriptors locals gràcies a la iniciativa impulsada per Viu Molins de Rei. Kieb creu que la creació d’aquesta parada afavoreix “el contacte personal, que la gent et presenti la seva perspectiva”, alhora que dona “visibilitat” als autors locals i permet que es coneguin entre ells. Aquesta diada de Sant Jordi, Jon Kieb tornarà a signar ‘Desitjos’ durant tota la tarda a la parada d’escriptors locals.

Una muntanya russa

L’autor va iniciar el viatge poètic el 2014 “per necessitat”, amb el seu primer volum, ‘Original’. Jon Kieb entén la poesia com una “via d’escapament”, una “moneda de canvi quan les coses no van bé”. Tot i això, amb la seva segona obra, ‘Desitjos’, no es limita a experiències negatives, sinó que també inclou una part positiva.

Desitjos és la muntanya russa més gran que he experimentat mai”, comenta. A través del llibre aborda “què i com són els desitjos a partir de vivències personals”. L’obra recull, en forma de poesia, experiències que ha viscut al llarg d’un any i mig. A banda d’explorar la poesia amorosa, Kieb també indaga en altres gèneres com la poesia eròtica i aborda la por a la pèrdua i la consciència de ser afortunat pel que es té.

Amor per la poesia

Kieb creu que part de l’èxit del seu llibre potser es deu a “l’amor per la poesia” que batega a Molins de Rei, on hi conflueixen, segons l’autor, escriptors amb molt bagatge que es renoven, i projectes novells que donen noves perspectives.

El poeta, que recolza la seva promoció en les xarxes socials, ja està treballant en el seu tercer llibre, també de poesia.

Recomanacions personalitzades