Manel Cordero, Ernestina Conde i Josep Maria Fisa opten al Premi Trajectòria de Ràdio Molins de Rei

Els Premis Ràdio Molins de Rei 2018 canvien un cop més el sistema de vot electrònic i faran servir una plataforma per a processos de participació ciutadana. Els premiats en les diferents categories seran l’ADF, l’actriu i escriptora Eva Moreno, la cooperativa Colim, la fàbrica de motos Scutum i la radiofonista Rosa Badia.

La regidora Sílvia Guillén, l’alcalde Joan Ramon Casals i el coordinador de Ràdio Molins de Rei, Oriol Romeu, han presentat els premis // Jordi Julià

Dilluns que ve, 9 d’abril, obren les votacions per al Premi Trajectòria de Ràdio Molins de Rei. Els tres finalistes són Manel Cordero, Ernestina Conde i Josep Maria Fisa. Com els últims anys, es combinarà la votació per internet i també per telèfon. I, com ja havien fet darrerament, el sistema torna a canviar per oferir “més seguretat i fiabilitat a l’hora de votar”, assegura la regidora de Participació Ciutadana, Sílvia Guillén (ERC).

El problema dels vots duplicats ja fa anys que s’arrossega, i de fet el 2013 van invertir 2.000 euros en un sistema que havia d’acabar amb el problema. El nou sistema (Civiciti) és una plataforma en la qual l’Ajuntament està treballant per als processos participatius dels propers mesos: els pressupostos participatius Som Barris i la consulta per fer peatonal el Centre Vila. “Permet una manera d’accedir-hi més senzilla per als usuaris i adaptat a dispositius mòbils”, ha afirmat Guillén. Ha assegurat que és el mateix sistema que es fa servir a “18 dels 20 països que tenen vot electrònic”, tot i que per als premis de la ràdio el sistema tindrà un nivell de seguretat més baix i no demanarà el DNI. Per tant, amb més d’un correu electrònic es podrà votar.

A través d’aquest sistema es decidirà qui mereix el Premi Trajectòria. El primer candidat és Manel Cordero, de qui el jurat n’ha destacat la trajectòria al capdavant del Foment Cultural i Artístic i també al pioner grup de música Els Dracs, del qual va formar part quan es va crear ara fa més de 50 anys i també ha participat del retrobament fa dos anys. D’Ernestina Conde n’han remarcat la seva experiència com a mestra en moltes escoles diferents de Molins de Rei. I de Josep Maria Fisa, el seu record com a rector i també la participació en l’entitat Solidança, que ven la roba de segona mà que la gent dona als contenidors.

Tots tres han estat triat com a finalistes pel jurat, però el públic decidirà qui és el guanyador en les votacions al web dels premis. Els que ja estan triats i s’han donat a conèixer avui són els de les altres categories. El premi Valors és per a l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Puigmadrona-Olorda; Cultura és per a Eva Moreno, que com a poeta ha rebut el títol de Mestre en Gai Saber i és actriu d’Impuls Teatre; el premi Impuls se l’endu la cooperativa Colim, que durant molts anys ha portat la neteja d’alguns equipaments de Molins de Rei; i en la categoria d’Innovació ha estat reconeguda la fàbrica de motos elèctriques Scutum-Silence, que fa un any es va instal·lar al polígon El Pla.

Rosa Badia guanya el premi Comunicació

El premi Comunicació Miquel Armengol, escollit pels treballadors de la ràdio i l’àrea d’Alcaldia de l’Ajuntament, és per a Rosa Badia, llargament vinculada a Ràdio Barcelona – Cadena SER, actual presentadora del programa cultural ‘Tot és comèdia’. El coordinador de Ràdio Molins de Rei, Oriol Romeu, ha destacat que Badia porta molts anys conduint el programa ‘Cap nen sense joguina’ pel dia de Reis, i que l’emissora molinenca va tenir un format “molt semblant fet per Carles Vives on col·laborava amb la Creu Roja en la recollida de joguines”. També ha recordat que “després de set anys de recuperar els premis encara no s’havia premiat cap dona en aquesta categoria”.

Els altres premis són els que reconeixen la feina dels col·laboradors, triats pels treballadors de la ràdio. Han premiat el programa de videojocs Ready to Play amb el premi Ràdio i el premi Micròfon serà per a Margarida Casadesús, que ha estat al capdavant dels programes La Veu i El Concert.

La gala mantindrà el format dels últims anys, en un format més recollit a La Peni i amb La Banda dels Premis, que tindrà dos nous membres (Joan González i Albert Domènech) juntament amb dos que repeteixen: Sergi Estella i Joan Margarit.

El jurat, que formen col·laboradors, antics guanyadors i altres persones, ha estat integrat per: Ferran Cardona, Maria Teresa Mariano, Jordi Costa, Sílvia Ayala, Àngel Beumala, Montse Artés, Jose Polo, Montse Arenas, Gerard Ill, Carme Puig i Joan Guitart.

Recomanacions personalitzades