La molinenca Eva Moreno és la cinquena dona Mestre en Gai Saber de la història

L’escriptora de Molins de Rei Eva Moreno ha guanyat a les tres categories dels Jocs Florals del districte de Sant-Montjuïc de Barcelona. Els tres guardons han suposat que sigui nomenada Mestre en Gai Saber, un títol que només han obtingut quatre dones des que es van crear els Jocs Florals fa més d’un segle.

Eva Moreno en l’entrega de la Flor Natural d’Or als Jocs Florals de Sants // El3.cat

Eva Moreno Bosch, escriptora molinenca i també coneguda per ser actriu d’Impuls Teatre, se suma a la curta llista que fins ara formaven Mercè Rodoreda, Olga Xirinacs, Teresa Costa i Lina Casanovas. Elles quatre eren, des del 1900 i fins ara, les úniques que havien obtingut el títol de Mestre en Gai Saber, que s’obté quan s’han guanyat les tres categories principals. Ara, s’hi ha sumat Eva Moreno.

La molinenca va ser nomenada Mestre en Gai Saber per haver guanyat les tres categories dels Jocs Florals del districte barceloní de Sants-Monjtuïc (Englantina d’Or, Viola d’Or i Flor Natural) en tres edicions diferents. El reconeixement se li va fer el 14 de setembre en un acte celebrat a la sala de plens del Districte de Sants-Montjuïc de Barcelona.

Nascuda l’any 1966, la poeta, actriu i cantant molinenca és filla de la també poeta Glòria Bosch Morera. Al llarg de la seva trajectòria literària, Eva Moreno ha rebut molts guardons de poesia i narrativa tant en català com en castellà. Pel que fa als Jocs Florals, ha obtingut la Flor Natural (2013), Viola d’Or (2010, 2011 i 2013) i Englantina d’Or (2016), als Jocs Florals de Sants-Hostafrancs; l’Englantina d’Or als de Calella (2016), i la Flor Natural (2008 i 2009) i l’Englantina d’Or als de Lliçà de Vall (2011).

També ha obtingut guardons en altres certamens, dels quals en destaquen el XIV Concurs Gat Literari Premi de Poesia (2012), el del Certamen literari Sagrada Família (2011) i el del 24è Festival de Poesia de Parets del Vallès – Premi poesia inèdita (2011).

I, tot i que els guardons els ha rebut bàsicament en altres poblacions, a Molins de Rei també ha obtingut reconeixements. L’any 2008 va ser finalista del XVIII Concurs de Poesia Mateu Janés i Montserrat Pujol de Ràdio Molins de Rei amb el poema ‘La nit és un pou febril’.

Recomanacions personalitzades