La reivindicació de la nova residència centra la presentació de l’Anuari Viu Molins de Rei 2017

La Plataforma d’Afectats per la Residència de Molins de Rei (PARM) s’ha compromès a “lluitar perquè es compleixin els acords per la nova residència” en la presentació del llibre-revista que resumeix l’any i que acaba d’arribar a les llibreries de Molins de Rei. En l’acte hi van participar els principals protagonistes de l’any.

Membres de la PARM van assistir a l’acte de presentació de l’Anuari // Jose Polo

“Nou equip de govern, poseu-vos a treballar per a la gent gran!”. Aquesta frase ocupa la portada de l’Anuari Viu Molins de Rei 2017, exhibida en la fotografia pels membres de la Plataforma d’Afectats per la Residència de Molins de Rei (PARM). La mobilització per aconseguir una nova residència per a la gent gran és un dels temes destacats de l’Anuari, i també va fer-se sentir durant l’acte de presentació d’aquest llibre-revista, celebrat el passat 1 de febrer al Baccus.

Diversos membres de la plataforma van assistir a l’acte, on es van repassar els principals temes de l’actualitat de Molins de Rei amb entrevistes als seus protagonistes. Després d’una mobilització sense precedents, la PARM ha aconseguit el compromís que l’Ajuntament construirà la residència, i la Generalitat concertarà les 50 places necessàries quan estigui feta, el 2019. Però “tots els acords han sigut verbals”, va lamentar un dels portaveus de la plataforma, Joan Clos, durant l’acte.

El portaveu de la PARM, Joan Clos, va explicar l’escenari que s’obre ara per la nova residència

L’Anuari es pot adquirir a totes les llibreries de Molins de Rei i a la redacció del diari

“La PARM continuarà al darrere de tots aquests acords i exigirà a l’Ajuntament que es compleixi el que vam parlar a la reunió del 12 d’octubre. Continuarem lluitant”, es va comprometre Clos. També va recordar la urgent necessitat amb què es troba el municipi, ja que actualment “només tenim de 25 a 30 places, insuficients per una població de més de 25.000 habitants”. Fins i tot va advertir que un cop feta la nova residència, es pot quedar petita, ja que “la població es va envellint i quan la tinguem probablement n’haurem de construir una altra”.

Clos durant la seva intervenció // Jose Polo

Tota la informació sobre la nova residència, des de les primeres mobilitzacions fins als acords i l’escenari de futur que s’obre es pot llegir a l’Anuari. Igual que la resta de textos que s’hi poden trobar, és des d’un punt de vista més panoràmic, amb un format més d’anàlisi que permet fer un balanç en perspectiva de tot el que ha donat l’any de si.

El nou pacte de govern, explicat al detall

Un dels temes destacats de l’Anuari és el trencament de la sociovergència i la creació del nou tripartit independentista. Ocupa la pràctica totalitat de la secció de política, on es pot veure la transformació en la correlació de forces al llarg de l’any i els detalls del nou pacte al llarg de 10 pàgines. En nom del nou govern, Sílvia Guillén (ERC) va admetre que serà difícil complir totes les accions però “es posaran les bases per poder seguir endavant amb aquestes accions en el proper mandat”.

Sílvia Guillén va explicar per passar de criticar al govern a formar-ne part // David Guerrero

També es pot trobar la sèrie d’entrevistes realitzades per Viu Molins de Rei a cada partit polític després del trencament del pacte. Entre elles una entrevista a l’alcalde que ara mateix només es pot trobar al paper i que el codirector de Viu Molins de Rei, Jose Polo, va anunciar que es publicarà a internet en primícia per als socis del diari. “Serà el primer article amb aquest nou sistema en què ho podran llegir en exclusiva els socis i fins que no passin uns dies no ho podrà veure la resta de lectors”, va explicar. L’objectiu és que els socis guanyin cada cop més pes, “seguint l’exemple de grans mitjans com el New York Times, que mitjançant les subscripcions digitals ha aconseguit tenir més ingressos per aquesta via que per la publicitat”.

Carlos Sotelo // Jose Polo

1.000 motos elèctriques ‘Made in Molins de Rei’

El tema d’obertura de la secció d’Economia de l’Anuari és per a Scutum-Silence, el principal fabricant de motos elèctriques d’Espanya, que al mes d’abril va instal·lat al polígon El Pla de Molins de Rei la seva fàbrica. El seu director general, Carlos Sotelo, va relatar al fort creixement de la companyia: “Vam començar aquesta aventura en un garatge a Esplugues el 2011 amb la idea de fer un scooter elèctric. Allà vam fabricar 500 motos. Ara que hem obert la nova planta a Molins de Rei, aquest 2017 ja hem fabricat 1.050 motos”.

Reivindicació de les dones en la Cultura

Eva Moreno // Jose Polo

Una de les protagonistes de Cultura és Eva Moreno, actriu d’Impuls Teatre. La companyia obre la secció per la pluja de premis que ha rebut per l’obra ‘Nit de ràdio 2.0’. L’actriu va afirmar que la clau d’aquest èxit és que “el text és un bombó. La dramaturga, Cristina Clemente, la va clavar, però tot i això no és una peça gaire coneguda”. Moreno també és a l’Anuari com a escriptora per haver guanyat el títol literari de Mestre en Gai Saber. Era la cinquena dona de la història que ho aconseguia: “Les dones hem de reivindicar i guanyar la nostra posició perquè tenim molt a dir”, va reclamar.

El futbol base, clau per a l’ascens del Molins

Jordi Caraltó // Jordi Julià

A Esports, la portada és per al Molins de Rei Club de Futbol, que aquest any 2017 va ser campió de lliga. El president del club, Jordi Caraltó, va assegurar que l’ascens “no és casualitat, és fruit de l’esforç de molts anys de tota la gent del club. Tenim molts jugadors de futbol base que porten molts anys”. També va recordar que el femení “ha estat una de les puntes de llança” del Molins.

Carme García, Personatge de l’Any

Durant l’acte es va fer entrega, per primer cop, del guardó de Persontge de l’Any. El Personatge de l’Any 2016, Sergi Carós, va entregar el premi a Carme García. Va ser escollida per la redacció, juntament amb els socis, per la seva lluita per la millora de les condicions de vida de les persones amb discapacitat i les seves famílies.

Carme García amb el premi // Jose Polo

Al rebre el premi, García va recordar que encara espera una resposta a la seva queixa. “La resposta de l’Ajuntament ha estat nul·la. És una qüestió de vergonya pública que no responguin a les coses que demanen els ciutadans. Vaig estar esperant dos anys, quan el termini que donen són tres mesos”.

L’alcalde, Joan Ramon Casals, va obrir l’acte // Jose Polo

A l’inici de l’acte, l’alcalde, Joan Ramon Casals, va elogiar la tasca de Viu Molins de Rei i l’ “esforç extra” que suposa fer l’Anuari: “Ens serveix a l’Ajuntament i a mi com a alcalde per prendre consciència que no tot ho fem bé, hi ha coses que no resolem del tot bé i hi ha problemes que hem d’escoltar, saber quins són els temes pendents que hem de resoldre”, posant com a exemple precisament el cas de Carme García o de la PARM. També va afirmar que molts cops “hi ha el soroll de la política, però sort en tenim de les persones, que són les que al final tiren endavant Molins de Rei”.

L’acte de presentació va omplir el bar Baccus i va poder-se adquirir l’Anuari. Després de la seva venda per la Fira, ja es pot trobar a totes les llibreries de Molins de Rei per només 6 euros. Com a novetat, aquest any també es pot comprar directament a la redacció, al carrer Àngel Guimerà, 8. Els socis el van recollir gratuïtament com un dels avantatge de formar part de la comunitat de lectors.

[Fes-te soci i t’emportaràs gratis l’Anuari 2017]

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Recomanacions personalitzades