El PSC assegura que les accions que ha pactat ERC ja estaven previstes per la sociovergència

Les actuacions de govern que han negociat CDC, CUP i ERC -i que els cupaires encara han d’acceptar- han causat “sorpresa” en el PSC. Xavi Paz diu que la majoria d’accions que ERC ha anunciat havien estat treballades pel govern de CDC i PSC. Els acusa de “poc agosarats”.

Imatge del ple de maig. Xavi Paz (PSC) observa com Sílvia Guillén (ERC) entrega a Joan Ramon Casals (CDC) les actes de les comissions. El govern els acusava de no anar-hi. La relació entre CDC i ERC ha millorat // Arxiu — Jordi Julià

Dilluns una assemblea oberta d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va acceptar formar un tripartit amb CDC i CUP a l’Ajuntament de Molins de Rei. L’acord incloïa un seguit d’accions de govern que, segons van explicar els republicans als simpatitzants, havien estat consensuant els tres partits independentistes en diferents reunions des del trencament del pacte de govern entre CDC i PSC. Les accions que va detallar ERC a les seves bases van ser les que sortien d’una proposta dels republicans.

Segons el PSC, però, molts d’aquests punts d’acord no tenen sentit perquè són actuacions que ja havien estat treballant CDC i PSC i que, per tant, ja s’anaven a fer. Ho ha afirmat el portaveu del PSC, Xavi Paz, en una entrevista amb Viu Molins de Rei que es publicarà en els propers dies. “Sorprèn que es pretengui bastir un nou acord municipal amb mesures en què ja es treballava”, assegura Paz en l’entrevista.

Paz ha conegut aquestes accions a través de la notícia sobre l’assemblea que va publicar Viu Molins de Rei. “Treure les plaques fotovoltaiques i fer una zona verda ja estava previst i n’estàvem parlant. I la reforma del Parc del Pont de la Cadena també, de fet és una proposta que forma part del programa electoral del PSC”, ha dit qui fins fa dues setmanes era primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Sanitat, Educació i Esports.

CDC va aturar la guia d’ajuts socials

Paz també revela que la guia d’ajuts socials, que ERC ja va pactar a les ordenances fiscals del 2017 i no es va acabar fent, va quedar paralitzada per part de CDC. “Aquest any la regidoria de Transparència va emetre un esbós de document que va ser aturat per la regidoria d’Economia“, afirma. La titular de Transparència era Ainoa García (PSC) i el d’Economia és Ramon Sánchez, número 2 de CDC.

La municipalització de Veolia “ja fa temps que s’està debatent amb els partits, des que l’Ajuntament es va convertir en màxim accionista de l’empresa de biomassa, Molins Energia. I sobre la utilització d’una nau com a espai d’entrenament, el socialista afirma que ja fa temps que a les entitats esportives “se’ls ha explicat que quan acabin les obres del Ricard Ginebreda quedarà lliure una nau del Polígon Riera del Molí que es podrà utilitzar provisionalment per descongestionar el poliesportiu”. D’altra banda, “ja s’estava treballant” en la renovació de la web municipal que han anunciat els republicans.

Poca ambició

En canvi, preguntat per la consulta sobre la peatonalització del Centre Vila que han acordat fer, admet que sí que va més enllà de la sociovergència: “Vam fer renúncies en benefici de l’estabilitat del govern. Nosaltres estem al costat d’una altra majoria que defensa un model de mobilitat més valent, i aquí la soledat de Convergència és notòria”.

En conjunt, creu que les propostes són poc ambicioses: “Esperem que siguin més agosarats i més valents del que estàvem treballant nosaltres. Si només es plantegen aquests temes, Molins de Rei perdrà pistonada”. Un exemple d’aquesta suposada aturada en què creu que pot entrar el poble és que hagin demanat aturar el pla d’equipaments per fer un procés participatiu real. “Que s’aturi el pla amb tot el treball que hi ha fet seria una gran pèrdua”, afirma en l’entrevista.

ERC accepta formar govern amb CDC i CUP

Recomanacions personalitzades