L’Ajuntament es converteix en el màxim accionista de Molins Energia

Molins Energia, CASSA Aigües i l’Ajuntament han signat el conveni que converteix al consistori en el màxim accionista de Molins Energia, l’empresa responsable de la gestió del servei de calefacció i aigua calenta al barri de la Granja. La decisió, aprovada pel ple municipal, té un cost de 300.000 euros a pagar en tres anys. 

Xavi Paz, Joan Ramon Casals i Mònica Santamans durant la roda de premsa de presentació de la proposta del govern // Ajuntament de Molins de Rei

Xavi Paz, Joan Ramon Casals i Mònica Santamans durant la roda de premsa de presentació de la proposta del govern // Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament de Molins de Rei ha passat a ser de forma oficial el màxim accionista de Molins Energia després de la signatura del conveni entre el consistori, CASSA Aigües i Depuració SL -fins ara soci privat de l’empresa- i aquesta empresa pública feta dimarts 11 de novembre. CASSA era fins el moment el màxim accionista de l’empresa pública amb un 55% de les accions i la resta estaven repartides entre l’Ajuntament, la Generalitat i l’Àrea Metropolitana. L’empresa privada ha executat una clàusula del contracte on s’indicava que 15 anys després de la posada en marxa de Molins Energia tenia dret vendre les seves accions, sortint d’aquesta manera del consorci.

El Ple Municipal ha aprovat per unanimitat que l’Ajuntament comprés a CASSA les seves accions a un preu simbòlic negociant el deute que Molins Energia ha anat acumulant al llarg d’aquests anys. L’empresa encarregada de gestionar el servei de calefacció i aigua calenta del barri de la Granja té un deute de gairebé 1 milió d’euros i el consistori ha aconseguit pagar-ne només 300.000 euros. A més, ho farà en un termini de tres anys. D’aquesta manera, l’Ajuntament es converteix en l’accionista majoritari de l’empresa pública. A partir d’ara tindrà el 70% de les accions.

“Molins Energia és un projecte global de la vila pel qual Molins de Rei segueix apostant”, assegura l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU). I és que el consistori continua confiant en la biomassa com a mètode. “L’Ajuntament fa front al problema per tal de no deixar tot un barri sense aigua calenta”, declara el regidor d’Hisenda, Miguel Zaragoza (PSC). “Decisions com aquesta demostren que sabem reaccionar quan hi han problemes”, sentència el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC).

Recomanacions personalitzades