El Festival de Cine de Terror de Molins de Rei estrenarà la pel·lícula ‘Framed’

La pel·lícula catalana ‘Framed’ farà la seva presentació i estrena al Festival de Cine de Terror de Molins de Rei 2017. La projecció obrirà aquest divendres deu dies d’un festival que per primer cop tindrà dues sales de projecció: La Peni i la Sala Gòtica. Estarà dedicat a Michael Haneke.

Tot i que suma La Gòtica, La Peni segueix sent l'espai central del festival // Arxiu -- Festival de Cine de Terror de Molins de Rei

Tot i que suma La Gòtica, La Peni segueix sent l’espai central del festival // Arxiu — Festival de Cine de Terror de Molins de Rei

Ja és habitual els últims anys que el Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei aculli diverses premières -primeres projeccions públiques-, normalment europees o espanyoles. Aquest any 2017 hi haurà per primer cop una estrena mundial: ‘Framed’, del català Marc Martínez. L’equip ha triat Molins de Rei per mostrar en públic per primer cop la pel·lícula que, segons el Terror Molins és “un assaig terrorífic, crític, i amb pinzellades d’humor de l’ús desmesurat i sense filtre per part d’una societat cada vegada més lliurada al fenomen de la viralitat”.

No serà una simple projecció de la pel·lícula, sinó que també aprofitaran el marc del Festival de Terror per fer la presentació amb els actors i la resta de l’equip de la pel·lícula. La sessió ja té les entrades exhaurides en una edició que, segons fonts del festival, està tenint un ritme de vendes superior al de l’anterior edició, quan ja va duplicar el nombre d’espectadors. I això malgrat aquests dies el sector cultural admet una baixada de vendes per la situació política a Catalunya.

Segona pantalla a La Gòtica

La Gòtica acollirà projeccions de pel·lícules i curtmetratges // Arxiu -- Jordi Julià

La Sala Gòtica del Palau de Requesens funcionarà com una segona pantalla i espai per a actes paral·lels // Arxiu — Jordi Julià

L’any passat el Terror va fer un salt endavant amb l’ampliació de dates, passant a durar una setmana sencera i convertint-se en un autèntic festival. Aquest 2017 es manté l’estructura i torna a créixer passant a tenir una segona sala de projecció: la Sala Gòtica del Palau de Requesens. Així, el festival s’aproparà més al centre de Molins de Rei -admeten que a vegades els costa arribar al públic molinenc-. L’any passat ja ho van intentar posant una carpa a la plaça de la Creu que mostrava curts d’edicions anteriors. Aquest any no ho repetiran, però en canvi La Gòtica funcionarà com un espai de projecció més, de manera que hi podrà haver dues projeccions simultànies.

Tots els actes de La Gòtica seran gratuïts. Entre ells hi ha pel·lícules d’actualitat, dins del programa fora de concurs: ‘Cannibals and carpet fitters’ (première espanyola) i els films ‘The Heretics’, ‘Jackals’ i ‘Los olvidados’. També s’hi projectaran dues pel·lícules de la retrospectiva d’aquest any, dedicada al director Michael Haneke: ‘Caché’ (2005) i ‘La cinta blanca’ (2009).

A més, l’espai noble serà l’entorn on es faran actes paral·lels com presentacions de llibres, conferències i dues novetats d’aquest any: el taller infantil ‘La teva primera escena de terror’, que ensenyarà a filmar a nens a partir de 9 anys, i el Molins Horror Jocs, en el qual es podrà jugar a jocs de taula de terror. També serà, juntament amb La Peni, l’espai del 2n Molins Horror Escape, que aprofita el popular fenomen de les Escape Rooms on s’han de resoldre unes proves per sortir d’un espai.

La Peni segueix sent el centre

Amb tot, l’emblemàtica silueta del teatre de La Peni seguirà sent el centre del certamen. Allà s’hi faran les projeccions dins de competició de llargmetratges al llarg de la setmana, començant divendres 10 de novembre amb la sessió inaugural de ‘Framed’ i acabant divendres 17 amb la cloenda: ‘A Ghost Story’, on es coneixeran els guanyadors. Les mítiques 12 hores, amb les quals va començar tot, seran la nit del dissabte 18 al diumenge 19, i el concurs de curtmetratges, el dissabte anterior, 11 de novembre.

I encara que dues sessions de la retrospectiva de Haneke es fan a La Gòtica, han deixat per al teatre el seu film estrella: ‘Funny Games’ (1997). Dimecres 15 es projectarà a La Peni la pel·lícula que l’ha fet més famós i que ha inspirat el cartell i l’espot d’aquest any. Anirà acompanyat d’una xerrada de l’actor de la mateixa pel·lícula Arno Frisch, que també forma part del jurat d’enguany. En canvi, no es podrà veure ‘Happy End’, l’últim treball de Haneke, que s’anava a veure a Molins de Rei abans que arribi a les sales comercials però finalment l’han hagut de cancel·lar.

A La Peni també es farà la Sessió Movistar +. El festival estrenarà en una sessió gratuïta les pel·lícules ‘Eat Local’ i ’68 Kill’ al mateix moment que les mostri aquest canal. Aquesta edició també ha fet una aposta més gran pel Gastroterror, en el qual restaurants cuinen plats inspirats en el festival: li han donat més difusió en un fullet perquè es pugui seguir igual que la ruta de la tapa del MolinsBdeGust.

Recomanacions personalitzades