Molins de Rei repeteix la ruta gastronòmica MolinsBdegust

Per segon any consecutiu s’organitza el MolinsBdegust, que començarà el 12 de maig i mostrarà la gastronomia molinenca durant 15 dies. 

D’esquerra a dreta: Xavi Paz, Joan Ramon Casals i Carme Madorell // Jose Polo

Després de la primera experiència de l’any passat, l’Ajuntament de Molins de Rei torna a organitzar la ruta gastronòmica MolinsBdeGust, on bars i restaurants del municipi oferiran creacions culinàries fetes expressament per a l’ocasió.

L’activitat començarà el 12 de maig i s’allargarà durant 15 dies amb la participació de 38 bars i restaurants -dos més que l’any passat- que oferiran tapes; i 9 restaurants -els mateixos que el 2016- que han creat un menú especial.

És la rèplica molinenca de les fires de tapes que es fan a molts municipis del Baix Llobregat, sota l’organització l’Associació Gastronòmica del Baix Llobregat (AGT), que ha aconseguit un model d’èxit en poblacions com el Prat de Llobregat o l’Hospitalet, per exemple.

En el cas de Molins de Rei, però, el consistori prefereix organitzar l’activitat amb els seus propis recursos tot i que “s’han compartit impressions” amb l’AGT, segons assegura la regidora de Turisme, Carme Madorell (CDC).

S’han editat fullets informatius per informar la població de les ofertes dels diferents establiments. “Som conscients de la importància de donar-nos a conèixer”, afirma Madorell. A més, hi haurà presència a través de les xarxes socials.

“L’any passat va anar bé”, assegura l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC). Fonts municipals asseguren que a la majoria d’establiments van acabar contents amb l’edició de l’any passat. Una mostra d’això és que repeteixen. Tot i això, no està calculat l’impacte econòmic que l’activitat deixa a Molins de Rei. Tampoc la xifra de participants o el número de tapes que es van vendre.

Casals considera que MolinsBdegust és un bon exemple de com la “col·laboració público-privada” pot generar un impacte positiu. “Hem de fomentar el potencial gastronòmic que té Molins de Rei, dels millors del seu entorn”, sentencia. Una oferta gastronòmica que segons el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), és una mostra de “riquesa i qualitat”. Paz posa en valor “l’evolució de les jornades gastronòmiques” que significa el MolinsBdeGust.

Recomanacions personalitzades